• Informacje na temat:

    pilaw z warzywami

Przepisy na temat: pilaw z warzywami
  • Risotto i tiramisu. Jak przygotować włoską kolację we dwoje?

    ...czas docenić potęgę ryżu, płynącą wprost ze słonecznej Italii. Prawdopodobnie protoplastą włoskiego risotto jest pochodzące z Bliskiego Wschodu danie o nazwie pilaw. Choć dzisiaj trudno w to uwierzyć(...)! Buon appetito! Co z czym, czyli risotto z warzywami vs risotto z kurczakiem Nie ma co ukrywać, że risotto wprost lubuje się w dodatkach! Najwyższa pora zaprzyjaźnić się z warzywami, bo właśnie...

  • Pilaw to potrawa ze wschodu, głównym składnikiem jest ryż, dodatkami mogą być mięso, ryby, warzywa, owoce. Do potrawy dodaje się różne przyprawy i zioła. U mnie dzisiaj prosta wersja potrawy, ryż z warzywami i lekką cytrynową nutką. Danie można wzbogacić o mięso, np. podsmażonego kurczaka. Polecam!

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...smażonej na smalcu i zapiekanej w sosie pomidorowym razem z całymi warzywami i wędzoną szynką. W Banacie natomiast, na stołach króluje pilaf bănăţean - pilaw z ryżu i mnóstwa warzyw smażonych na cebulce(...), pilaf de post - pilawu z ryżu i warzyw lub fasole de post - potrawki z fasoli. W repertuarze potraw lekkich nie brakuje sałatek. Rumuni często sięgają po sałatę zieloną, pomidorową, sezonową - ze...

  • Smaczny pomysł na "Pilaw z ciecierzycy z warzywami"

  • Wypróbowany przepis na "Pilaw z dorszem i warzywami"

  • PYSZNA POTRAWA WARTA SPROBOWANIA...

  • Nieraz przychodzi taki dzień,że nie mamy ochoty na mięso :).Co wtedy ugotować?Może coś z warzywami?Polecam serdecznie to danie,nam zasmakowało bardzo :)

  • pilav uzbecki bardzo często gości na moim stole; danie szybkie do zrobienia ze składników które zawsze mam, a i bardzo smaczne i na zimno również dobrze smakuje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pilaw z kurczakiem"

  • Super smaczny obiad.

Artykuły na temat: pilaw z warzywami
  • Pilaw

    Zielona fasolka to wspaniały dodatek do różnych posiłków.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Pilaw z grzybami i fasolką

    Pilaw to popularna potrawa na Bliskim Wschodzie oraz Bałkanach. Przyrządzana jest na różne sposoby w zależności od regionu. Zobacz, jak zrobić to danie w prosty sposób.

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Pilaw z bulgur, pomidorami i piniolami

    Tym pysznym daniem zajadają się muzułmanie i Żydzi. Piniole nadają mu wspaniały smak i fakturę.

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ...jest duża, do tego często miewaliśmy gości, na stole często lądowały sycące zupy lub dania jednogarnkowe jak chociażby pilaw. I słynna kuroniówka? - Tak, ale w domu nie nazywamy jej kuroniówką...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Piekielny kurczak

    .... Pod koniec dodaj kapustę pekińską i kiełki. Zalej sosem chili i sosem sojowym. Duś, aż zmięknie kapusta. Podawaj z ryżem. Szybki pilaw Składniki: (4 porcje) 500 g piersi z kurczaka, 2 cebule...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...