• Informacje na temat:

    pikle z ogorkow przepis

Przepisy na temat: pikle z ogorkow przepis
  • Z kurkumą i czarnuszką. Smaki dzieciństwa :)

  • Wielowarzywne konserwowe pikle, bardzo smaczne i pięknie wyglądające zimą na np,świątecznym stole. Przepis na 3 duże słoiki. Polecam :)

  • Bardzo smaczna mizeria z ogórków, smakuje jak pikle. Świetnie nadaje się jako dodatek do różnych dań obiadowych. Jest to mój autorski przepis według którego robię od 40 lat.

  • Jest to stary, przedwojenny przepis na pikle z ogórków. Przepis z domowego zeszytu. Pikle są świetnym dodatkiem do dań głównych.

  • ...jednym z moich ulubionych przepisów na ogórki są te z kurkumą, w tym roku wypróbowuję kolejny przepis zapisany gdzieś, kiedyś na kartce na "Pikle ogórkowe z miodem". Jakie są w smaku? nie wiem, jak ze dwa , trzy tygodnie się "przegryzą" to spróbuję ;)))

  • pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,

  • Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"

  • Przepis dostałam od koleżanki, pikle są wspaniałe.

  • Kiedy zostają mi na działce nieco "przerośnięte" ogórki, które nie nadają się na kiszone czy korniszony, wtedy pozostaje jeszcze możliwość zrobienia pysznych pikli :-)

  • pikle wg mojego przepisu, pyszne

Artykuły na temat: pikle z ogorkow przepis
  • Kanapki z grillowaną baraniną

    ...powinna być usunięta, a mięso rozcięte na kształt motyla; cięcie rozpoczyna się w miejscu, z którego usunięto nogę) Majonez z harissą do podania Słodkie pikle z ogórków do podania Sposób przygotowania(...). 8. Jedną z połówek bagietki posmaruj majonezem z harissą, ułóż na niej plasterki baraniny i ogórki, następnie przykryj drugą połową bagietki i pokrój kanapkę na cztery części. Przepisy Guya Fieri to...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Okonomiyaki - wspaniały wytrawny japoński naleśnik

    ...je na naleśnik, tworząc ozdobne linie). Powtórz te czynności z pozostałymi składnikami. Aby jako dodatek do tego dania przygotować smaczne i szybkie japońskie pikle, przekrój wzdłuż na pół 1/2 ogórka(...). Przepis pochodzi z książki "Gotuj sprytnie jak Jamie" Copyright © Insignis Media 2014 Przekład: Maria Brzozowska Photography copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2013 Zdjęcia: David...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Sosy do jaj i mięs

    ..., które wzbogacą aromat i doprawią soczyste mięsa. Choć przygotowujemy je na święta, nie znaczy, że tych przepisów nie możesz wykorzystać także na co dzień. Sos tatarski Składniki: 2 jajka(...) z połówki cytryny. Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Obierz i posiekaj. Korniszony, cebulkę, paprykę grzybki i kukurydzę pokrój w kosteczkę. Jajka, grzyby i pikle wymieszaj z majonezem. Sos...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Tonkatsu. Do niego serwowane są różnorakie pikle, zwane Tsukemono, które tak Polacy uwielbiają - patrz ogórki czy kapusta kiszona. A wiesz, że japońscy mnisi potrafili wytwarzać setki różnego rodzaju kiszonek? Wśród przepisów serwowanych w naszym newsletterze, znajdziecie między innymi prosty przepis na pikle z ogórka. Teraz przypatrzymy się bliżej pierogom- tak uwielbianych przez nas...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Tonkatsu. Do niego serwowane są różnorakie pikle, zwane Tsukemono, które tak Polacy uwielbiają - patrz ogórki czy kapusta kiszona. A wiesz, że japońscy mnisi potrafili wytwarzać setki różnego rodzaju kiszonek? Wśród przepisów serwowanych w naszym newsletterze, znajdziecie między innymi prosty przepis na pikle z ogórka. Teraz przypatrzymy się bliżej pierogom- tak uwielbianych przez nas...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...