• Informacje na temat:

    pikantna zupa z kurczakiem i warzywami

Przepisy na temat: pikantna zupa z kurczakiem i warzywami
  • Ostra zupa z kurczakiem

    Dla miłośników pikantnych dań.

  • kremowa zupa na piersi z kurczaka z kilkoma warzywami, z aromatycznymi ziołami oraz przyprawami takimi jak curry, pieprz ziołowy, pieprz cayenne. Rozgrzeje podniebienia i nasyci każdego.

  • Jarzynowa z kurczakiem

    W sam raz na niedzielny obiad!

  • Zdrowe niskokaloryczne danie jednogarnkowe.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Zupa paprykowo-pomidorowa Sposób przygotowania Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i oczyść z pestek. Papryki rozetnij wzdłuż, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, potnij na kawałki. Cebulę(...) pikantnym sosem pomidorowym.  Sałatka z kurczakiem Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha, posyp solą i pieprzem. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kurczaka...

  • Pożywna , sycąca zupa z warzywami oraz kawałki mięsa . Prosta w wykonaniu

  • Zdrowie na talerzu: Papryczki chili

    Chili to ogólna nazwa, jaką określa się papryki o bardzo ostrym smaku. Na ich temat przez lata pojawiło się mnóstwo mitów. Okazuje się, że ta niepozorna siostra słodkiej papryki stanowi nie tylko cenny dodatek do wielu potraw, ale też wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości. Dzięki niej możemy zwiększyć odporność, poprawić krążenie oraz stracić kilka centymetrów w pasie.

  • Lekka, prosta w przygotowaniu, pikantna, pełna aromatycznych przypraw tajska zupa z kurczakiem i papryką.

  • 3 najlepsze zimowe zupy odchudzające

    ...warzyw). Takie zupy dostarczą ci dużo białka, zestaw odpowiednich składników mineralnych i błonnik. Pikantna dyniowa Odchudza dzięki dużej ilości błonnika i dodanym przyprawom, jak: imbir, cebula(...). Taka zupa nasyci nas tak bardzo, jak drugie danie! Składniki na 3 porcje: 40 dag filetów drobiowych, 1 cebula, 4 marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 selera, 1 por, ziele angielskie, po 2 łyżki...

  • Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w poszukiwaniu ciekawych smaków. Zupki chińskiej z proszku, czy torebki nigdy nie jadłam - i nie zjem :) Wymyśliłam jednak własny - błyskawiczny przepis na zupę chińską. Szybka i smaczna propozycja dla miłośników orientalnych smaków. Szybko się robi - szybko znika - moja rodzinka bardzo ją polubiła.

Artykuły na temat: pikantna zupa z kurczakiem i warzywami
  • Pikantna zupa z bobu

    Zupa najlepiej smakuje po ok. godzinie, gdy wszystkie składniki się przegryzą.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Pikantna zupa na bazie sosu suki (su ki nam)

    Zupa Południa o nietypowej nazwie. Sam sos suki wywodzi się z Japonii i w wersji japońskiej serwowany jest do nabe - kociołka, w którym biesiadnicy wspólnie smażą kondymenty maczane potem w surowym jajku i właśnie w sosie suki.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Księga smaków: Seler naciowy

    Ten zielony superbohater przyspiesza metabolizm, usuwając szkodliwe związki i oczyszczając organizm z toksyn. A to ma znaczenie dla naszego zdrowia i wyglądu. Warzywo to możemy jeść na wiele sposobów. Łodygi doskonale nadają się na zdrową przekąskę - można je pogryzać samo lub z różnymi dipami. Sprawdza się w sałatkach i zupach - dodaje im smakowej pikanterii. Seler wzbogaca też smak innych dań...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Moja Gruzja samakuje

    Jedzenie w Gruzji jest przepyszne, przyrządzone z dużą ilością przypraw, ostrej papryki, wspaniale smakujących warzyw, zieleniny i czosnku. Pierwszą regionalną potrawę zjadłam w drugim dniu pobytu, kiedy wracałam z Panem Kachą z wycieczki po Kachetii. Na jednym z górskich zakrętów , mój kierowca rozwalił zawieszenie i wtedy czekając na naprawę samochodu w przydrożnym barze, który wystrojem przypominał czasy późnego Gomułki skosztowałam charczo czyli zawiesistą zupę przyprawiona na ostro...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...