• Informacje na temat:

    pikantna zupa tajska z krewetkami

Przepisy na temat: pikantna zupa tajska z krewetkami
  • Orientalna, pikantna zupa z krewetkami i kurczakiem oraz mleczkiem kokosowym.

  • Smaczny pomysł na "Zupa tajska z krewetkami"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa tajska z krewetkami"

  • Sprawdzony przepis na "Zupa tajska z krewetkami"

  • Prosta i szybka w przygotowaniu tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i dużą ilością mleczka kokosowego. PRzepis można potraktować jako bazę i eksperymentowac ze składnikami ( no kurczak zamiast krewetek, szpinak zamias t pak choi)

  • Lekka, prosta w przygotowaniu, pikantna, pełna aromatycznych przypraw tajska zupa z kurczakiem i papryką.

  • Dzisiaj znowu robimy chińskie:) Nic nie poradzimy , to jedna z naszych ulubionych kuchni;) Zainspirowane kuchnią Okrasy zabieramy się do pracy:)

  • Szybka egzotyczna zupka

  • rozgrzewająca tajska zupa z owocami morza i pulpety kukurydziane

  • Wypróbowany przepis na "Zupa tajska"

Artykuły na temat: pikantna zupa tajska z krewetkami
  • 36 godzin w Bangkoku

    ...(wariant Negroni z żeńszeniem, ziołowym likierem i małymi cebulkami chryzantem). Tajska duma wypełnia przytulny, oświetlony świecami Tep Bar. Nie masz ochoty na smażone gąsienice? Spróbuj likieru(...) mają klasę. W Sri Trat króluje Frank Sinatra, a barmani w kamizelkach przygotowują tajskie koktajle takie, jak O-Liang (szkocka, porto, tajska kawa i amaro). W Salon du Japonisant Tajlandia spotyka...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Trawa cytrynowa

    ...umieścić kawałek trawy cytrynowej. Rybę przypraw i smaż jak zwykle. Pikantna zupa tajska Składniki na 4 porcje: 200 gram krewetek tygrysich, 2 świeże trawy cytrynowe, sok z połówki cytryny (lub więcej...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Tajlandia to jeden z najciekawszych azjatyckich kierunków na wakacje. Państwo nazywane Krainą Uśmiechu zachwyca wyjątkowymi krajobrazami, pięknymi plażami, ciepłymi wodami, w których kryją się rafy koralowe, a także wyśmienitą kuchnią. Fot. 123RF/Picsel Na szczególną uwagę zasługują zwłaszcza lokalne dania, które znacząco różnią się od posiłków, jakie na co dzień jada się w Polsce. Jakich potraw warto spróbować w Tajlandii? Podstawa tajskiej kuchni - phad tai i tom yam W Tajlandii obowiązkowo...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...