• Informacje na temat:

    piersi zawijane

Przepisy na temat: piersi zawijane
  • Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

    ...nadzieniem, dają naprawdę niebanalny i kuszący efekt. Wyjątkowa, letnia kompozycja urozmaici wakacyjne menu i sprawi, że bób odkryjemy w tym sezonie w zupełnie nowej odsłonie! Składniki: 2 piersi(...) przygotowania: Bób gotujemy w osolonej wodzie, obieramy i doprawiamy oliwą, solą, pieprzem, czosnkiem i suszonym tymiankiem. Piersi nacinamy aby utworzyć kieszonki, nadziewamy bobem. Na desce do...

  • Pyszne,delikatne i zdrowe...polecam wypróbować:)

  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    ...„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana, mniejszą popularnością cieszy się natomiast sama gęsina. Przypadające 11 listopada wspomnienie biskupa z Tours to pretekst, by przyjrzeć się bliżej temu mięsu i poznać jego smak. Listopad to idealny czas na gęsinę!

  • Jak to się mówi przez żołądek aż do serca. No i właśnie te roladki są tym czymś co powoduje uśmiech na ustach i w sercu. Nie potrzeba czekoladek, świec czy wina. Propozycja na kolację dla ukochanej osoby albo tak Po prostu.

  • Wielkanocne roladki z gęsi - Robert Sowa

    Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Kruche, delikatne i aromatyczne mięso z piersi kurczaka. Jego wspaniały smak został wzbogacony świeżym rozmarynem i intensywnym aromatem szynki szwarcwaldzkiej.

  • Składniki ( na 4 porcje) : 2 małe piersi z kurczaka, ciasto naleśnikowe ( 2 szklanki mleka, 1.5 szklanki mąki, 1 jajko, szczypta soli), wegeta, oliwa z oliwek lub olej, sałatka (może być gotowa ze słoiczka), kawałek posiekanej kapusty białej, 2 ogórki konserwowe (pokroić w cienkie plastry), 1 paprykę słodką (drobno pokroić), 1 pomidor (pokroić drobno), 0,5 cebulki (drobno posiekać), majonez...

  • Zawijane z fileta kurczaka soczyste i smaczne

  • Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka lub schabu, mieszanka warzywna chińska, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, łyżka cukru, łyżeczka pieprzu czarnego, łyżeczka imbiru mielonego, łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej, łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 0,5 łyżeczki papryki ostrej, 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, 1 łyżeczka octu balsamicznego - niekoniecznie. Ciasto: 3 jajka, 1,5 szklanki mąki...

  • Wypróbowany przepis na "Zawijane zraziki z indyka"

Artykuły na temat: piersi zawijane
  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 20 minut Porcja dla 4 osób Składniki: 4 piersi kurczaka 30 ml sosu sojowego 60 ml miodu 15 ml gruboziarnistej musztardy 5 ml musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili Podawać z: 250g mieszanki liści rukoli, szpinaku, rukwi wodnej 1 pomidorem pokrojonym w plastry Tartym parmezanem Warzywa w bekonie 200

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Rolady i roladki

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta. Świetnie sprawdzi się i jako danie obiadowe, i na zimno - na kanapkach.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Wielkanocne roladki z gęsi

    Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Maciek ma sześć lat, pięć lat choruje na alergię pokarmową (od czasu odstawienia od piersi). Uczulony jest na jajka, mleko i przetwory, ale reaguje też na sztuczne dodatki i barwniki.

  • Małe jest piękne, zgrabne i pyszne! Takie przekąski, które można jeść jedną ręką - łyżką, widelcem, na patyczku, pałeczkami lub po prostu palcami. W książce tej znajdziecie smakowite przekąski, aby zaspokoić głód między posiłkami, podać zabawne fingerfood dla gości i lekkie snacki, mogące się złożyć na pełne, wystawne i wykwintne menu. Kaloryczne kanapki, smaczne sałatki, nadziewane, zawijane i inne lekkie przekąski.

  • Sałatka z kurczakiem i makaronem

    ...1. Filet z piersi kurczaka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, doprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 10 minut na jasnozłoty kolor. Przed końcem oprószamy papryką i pieprzem, dalej smażymy. Mięso zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy. 2. Makaron gotujemy i osączamy. Sałatę, pomidorki, rzodkiewki myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...