• Informacje na temat:

    piersi z zupą francuską

Przepisy na temat: piersi z zupą francuską
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...dag piersi z kurczaka ●po 1/2 puszki groszku i kukurydzy ●po łyżce musztardy i koncentratu pomid. ●majeranek, sól, pieprz, cukier ●2 jajka ●szkl. bułki tartej ●olej ●2 ząbki czosnku ●2 łyżki sezamu(...) z piklami i ćwikłą.   Za 32 zł: Składniki:  ●50 dag miel. mięsa wieprzowego ●40 dag piersi z kurczaka ●30 dag mortadeli ●po łyżce musztardy i koncentratu pomid. ●majeranek, sól, pieprz, cukier ●2 jajka...

  • Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne..

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag(...) Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku...

  • Aromatyczna, rozgrzewająca, delikatnie słodka zupa cebulowa której smak dopełnia chrupiąca francuska grzanka. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Sprawdzony przepis na "Piersi z rusztu"

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowane piersi"

  • piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!

  • Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.

  • szybkie,smaczne

  • Gdy oprócz kapusty pekińskiej nie mamy w domu do niej żadnych innych dodatków, proponuję podać ją z sosem na bazie majonezu, śmietany, miodu i musztardy francuskiej. Taka surówka obiadowa ma fajny, wyrazisty smak. Do tego jest szybka i tania w przygotowaniu.

Artykuły na temat: piersi z zupą francuską
  • Otulone ciastem

    ...startym żółtym serem. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty lub koła. Każdą kokilkę starannie przykryj kawałkiem ciasta. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Wstaw miseczki z zupą, zapiekaj 12-15 minut(...), 2 jajka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 5 dag świeżych drożdży, 1/2 szklanki śmietany 18 proc. Na nadzienie: 20 dag piersi z kurczaka, 15 dag mrożonego...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Perła południowej Francji

    Marsylia świętuje w tym roku zaszczytny tytuł stolicy kultury europejskiej. Oficjalne otwarcie odbyło się w przystani Vieux-Port zapierającą dech w piersiach paradą światła. Górująca nad miastem bazylika Notre- Dame de la Garde otrzymała dodatkową wspaniałą iluminację. Latem odbędzie się tu wiele festiwali. Marsylia to najstarsze, drugie co do wielkości miasto Francji i największy port nad...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) szaszłyków w bałkańskim stylu. Z dań włoskich również mamy ogromny wybór - wystarczy wspomnieć ravioli, gnocchi, cannelloni... Kuchnię francuską reprezentuje choćby esencjonalna zupa cebulowa, panierowany...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Tadeusz Pluciński: Lubiłem być żonaty

    ...wintermensy, zagraniczne czekoladowe cygara. Jolu, zdejm kapelusz, będziemy uprawiać miłość francuską". A bohaterka grana przez piękną Ewę Szykulską ripostowała: "Jesteś playboyem. Masz(...) na sobie bluzkę. Oczom wszystkich ukazały się jej bujne piersi". - Kiedyś szliśmy z Tadziem korytarzem w budynku telewizji, on akurat rozstał się z Kaliną, ja z moją żoną Basią, a tu nagle otwierają...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Le Corbusier: Droga na szczyt

    Przeczytaj fragment książki Anthony’ego Flinta "Le Corbusier. Architekt jutra": Potrafił przyglądać się godzinami jej piersi wolno unoszącej się i opadającej tak samo jak wielki okręt na falach Atlantyku. Za bulajem kołysał się czarny ocean. Wyruszyli z Rio de Janeiro w długą podróż powrotną do Francji, umoszczeni w świeżej pościeli kabiny pierwszej klasy na pokładzie Lutetii. Na statku...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...