• Informacje na temat:

    piersi z kurczaka na surowo

Przepisy na temat: piersi z kurczaka na surowo
  • Kurczak i wartości odżywcze, czyli dlaczego warto uwzględnić drób w diecie

    Mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka oraz wielu niezbędnych dla zdrowia witamin i minerałów. Jest niskokaloryczne, więc doskonale sprawdza się w diecie sportowców, osób z podwyższonym poziomem cholesterolu oraz będących na diecie. Co jeszcze warto wiedzieć o kurczaku? Jakie są jego wartości odżywcze i kto powinien jeść drób?

  • OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w cienkie paski, następnie na patelni rozgrzewamy masło i przez ok. 3 minuty smażymy kurczaka. Cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kurczaka, podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. 2. Dodajemy musztardę i śmietanę i do wszystkich składników wlewamy bulion. Kiedy sos będzie miał gęstą konsystencję...

  • smaczne, soczyste mięso w cieście z delikatnym posmakiem kokosu. Rzadko smażę w głębokim oleju ale byłam ciekawa smaku. Ważna jest tu temp. oleju. Nie może być za zimny, bo ciasto wchłonie dużo oleju i nie może być za gorący, bo ciasto szybko się zwęgli, a mięso w środku pozostanie surowe.

  • Pity rozmarynowe z kurczakiem i sałatką ze śliwki kalifornijskiej

    Sposób przygotowania Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, papryką i mirtem cytrynowym. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Odkładamy na 30 minut do lodówki. Drożdże(...) ponownego wyrośnięcia na ok. 20 minut. Rozgrzewamy patelnię, układamy na niej arkusz papieru do pieczenia i układamy filety kurczaka. Smażymy bez użycia oleju, często obracając ok. 5-6 minut, aż w środku...

  • Smaczny pomysł na "Bazyliowe piersi kurczaka"

  • Składniki: 4 piersi z kurczaka (surowe) pokroić w kostkę, 5 jajek, 5 łyżek mąki, 5 łyżek majonezu, 30 dag sera żółtego i 30 dag pieczarek - zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane piersi kurczaka"

  • Roladki z kurczaka

    Zapiekane roladki z kurczaka.

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi kurczaka"

Artykuły na temat: piersi z kurczaka na surowo
  • Pomysłowe piersi

    Mamy ochotę na dobre jedzenie a w lodówce tylko pierś z kurczaka? Nie ma problemu.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Złote piersi po królewsku

    Piersi przekrawam wzdłuż, robiąc kieszonki, i delikatnie zbijam tłuczkiem. Im bardziej spłaszczone będzie mięso, tym szybciej się usmaży, a jest to bardzo istotne, ponieważ panierka z płatków jest cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu...

  • Znakomity pomysł na przygotowanie surowego ciasta, oblanego polewą lustrzaną. Ciasto surowe2 szklanki mąki (ok. 250 g)1 szklanka brązowego cukru (ok. 220 g)225 g lekko rozpuszczonego masła2 łyżki mleka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego1 łyżeczka soli Różowe monoporcje45 g białej czekolady45 g suszonej żurawiny Różowa polewa lustrzana10 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (ma ją przykryć)150 g malin75 ml wody100 g cukru100 g słodzonego skondensowanego mleka 100 g...

  • Cukinia

    Cukinia im jest młodsza i mniejsza, tym smaczniejsza. To warzywo uniwersalne – można je jeść na surowo, smażyć, dusić i piec.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • ...leży piernik (no, może nie piernik, tylko kurczak, ale i tak piernik) w zlewie i cieszy się, że nie wiem, co z nim zrobić:)) Bo tak: na rożnie kurczak był trzy dni temu. potrawka z kurczaka też była, oddzielnie obsmażane części kurczaka wyszły chyba w poniedziałek, piersi z kurczaka ala' schabowe też niedawno były. Boszszsz ........... I po co ja ciebie kupiłam wczoraj, jeśli nie mam na ciebie...

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...