• Informacje na temat:

    piersi z kurczaka grill

Przepisy na temat: piersi z kurczaka grill
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • prosty i szybki przepis na kurczaka, idealny na wieczorne spotkanie przy grillu

  • Soczysty kurczak na ostro

    Poza popularną kiełbasą, kaszanką czy karkówką warto spróbować także grillowanego kurczaka. Dodając odrobinę pasty harissa do marynaty uzyskamy mięso ostre, apetyczne i o intensywnym zapachu.

  • .... bo najważniejsze jest peklowanie przepis bardzo sprawdzony (jakieś setki razy)

  • Filet z kurczaka na warzywnej salsie

    Soczyste mięso z grilla...

  • Pomysł na kurczaka z patelni grillowej.

  • Słodko-kwaśne szaszłyki z grilla

    Sezon na dania z grilla trwa. Jeśli zastanawiasz się czym w następny weekend zaskoczyć gości wypróbuj przepis na słodko kwaśne szaszłyki z kurczakiem.

  • Nie wyobrażam sobie pięknego, słonecznego weekendu bez grillowania. Na moim grillu zazwyczaj lądują szaszłyki z warzywami i mięsem, łosoś lub pstrąg na ostro i rzecz jasna drób w różnorakich marynatach. Dziś prezentuję grillowane ćwiartki kurczaka w dwóch rodzajach marynat. Pierwsza oparta na smaku rodem z Egiptu, a druga klasyczna – pikantna. Mięsko pierwsza klasa!

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

    Nie tylko dla fanów dań z grilla.

  • Wypróbowany przepis na "Piersi z kurczaka z mozarellą"

Artykuły na temat: piersi z kurczaka grill
  • Grill w wersji fit

    ...jakości gotowych produktów na grill. Lepiej sami wybierzmy mięso, np. chudą wołowinę, piersi z kurczaka, ryby. Tacki Grillujmy na aluminiowych tackach. Chronią potrawy przed bezpośrednim kontaktem(...)Szaszłyki Grillujmy małe kawałki mięsa, zamiast wielkich steków. Najlepiej robić szaszłyki z mięsa i warzyw. Często obracajmy mięso na ruszcie - będzie się piec szybciej i bardziej równomiernie...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    ...i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp(...)Łosoś z pieczoną rzodkiewką i młodą cebulką to doskonały wybór na wspólne grillowanie. Te dwa warzywa to dobre źródło siarki, która jest potrzebna do prawidłowej budowy włosów i paznokci oraz zdrowej...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    Któż z nas nie lubi grillowanych pieczarek, zwłaszcza, gdy w powietrzu unosi się ich apetyczny aromat. Dietetyk Alicja Kalińska prezentuje oryginalny sposób na ich przygotowanie.

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    ...z cytryny lub limonki i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan(...)%  Węglowodany: 2%  Kaloryczność: 21% Składniki: - 150g piersi kurczaka lub podudzi bez kości, - ½ cebuli (75g), - serek kozi (ok. 20-30g), - skórka starta z ½ cytryny, - sól, pieprz...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Dania z grilla. Gruzińska sałatka z buraków

    Buraki doskonale nadają się na grilla i stanowią smaczny dodatek do sałatek. W jaki sposób je przygotować, aby nic nie straciły ze swoich właściwości, radzi dietetyk Alicja Kalińska.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....