• Informacje na temat:

    piersi z kaczki duszone

Przepisy na temat: piersi z kaczki duszone
  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...1. Tuszę z kaczki warto zapeklować na dzień przed przygotowaniem dania. Wieczorem natrzyj ją solą, majerankiem i czosnkiem. Odłóż na dno lodówki. Dzięki temu mięso będzie kruche i aromatyczne. 2. Kaczkę najlepiej obsmaż na maśle. Doskonałe do smażenia kaczki jest masło klarowane. Możesz je zrobić sama w domu, po prostu gotując masło. 1 kg masła gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Zdejmuj...

  • Świetne połączenie kaczki z cykorią w soku pomarańczowym.

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

  • Danie z kuchni polskiej. Sprawdzone połączenie mięsa kaczki z gruszką.

  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Smaczne, proste danie.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...

  • Proste, pyszne i wykwintne danie. Polecam każdemu!

  • Kasze w kuchni polskiej

    ...posiekanych orzechów laskowych, posiekanego szpinaku i czerwonej papryki wraz z duszoną cebulą. Tak zrobioną kaszę możemy podać do piersi z kaczki albo lekko podsmażonego na oliwie schabu. Innym rodzajem...

  • szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste

Artykuły na temat: piersi z kaczki duszone
  • Pierś kaczki z soczewicą

    ...rozcinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i selera obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Chili, cebulę i seler szklimy w wywarze z piersi kaczki, około 5 minut na(...)Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Kaczka na kilka sposobów

    ...kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml(...), 1/2 łyżeczki cynamonu. Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Jak upiec kaczkę?

    ..., sos sojowy, sosy chińskie z serii Blue Dragon, kolendra, trawa cytrynowa. Sosem (lub mieszanką) natrzyj piersi kaczki na noc, a potem wstaw je do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. godzinę. W trakcie pieczenia łyżką odlej wytopiony tłuszcz. Z owocową nutą Dobrym pomysłem jest upieczenie piersi kaczki w rękawie. W połowie pieczenia dorzuć do mięsa morele, suszone śliwki, jabłka...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Naleśnikowe różności

    ...: Ciasto: 1 szklanka mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mleka, olej do smażenia. Farsz: 2 pieczone piersi z kaczki, 1 łyżka masła, 1 średnia cukinia, 1 szklanka zielonego groszku (mrożony(...), pieprz, 15 dag mąki, 4 marchewki, 20 dag piersi z kurczaka, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 4 łyżki białego wina, 1/2 szkl. bulionu, 1 pęczek natki, 3 łyżki śmietany. Sezam uprażyć. Masło stopić, wymieszać...

  • Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia to czas niezwykłych spotkań, podczas których nie może zabraknąć wykwintnych potraw przygotowywanych specjalnie dla naszych gości. O ile doskonale znamy kanon potraw wigilijnych, często pojawia się problem ze świątecznym obiadem. Warto...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) razy w tygodniu. Inaczej jest w przypadku gęsi i kaczki. To drób tłusty i dość ciężkostrawny, więc lepiej serwować go dzieciom dopiero po 2. urodzinach. Kurczak i indyk na co dzień...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...