• Informacje na temat:

    piersi z indyka w porach

Przepisy na temat: piersi z indyka w porach
  • Składniki: 0,5 - 0,7 kg piersi drobiowych (kurczak lub indyk), 2-3 duże pory.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.

  • Zupa z kaszą na dwa smaczne sposoby!

    Z selerem, marchewką i kaszą perłową Składniki: pół szklanki kaszy perłowej skrzydełka z kurczaka lub indyka 6 ziemniaków cebula 3 marchewki seler pietruszka listki melisy(...) włoszczyzna szklanka kaszy pęczak 4 ziemniaki 15 dag mrożonych grzybów łyżka masła klarowanego szczypior 2 liście laurowe 3 ziela angielskie sól pieprz Przygotowanie: 1. Piersi...

  • Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w piersi indyka"

  • Smaczne potrawy na obiad

    ...marchewkę. Umyte piersi kurczaka pokrój w kostkę. Skrop oliwą, przypraw, wymieszaj z pokrojoną kapustą i marchewką.  2. Wyłóż farsz na liście kapusty i zawiń. Garnek wyłóż pozostałymi liśćmi kapusty(...) przygotowania 1. Ryż ugotuj. Indyka pokrój, skrop oliwą, przypraw. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. Dodaj pokrojoną cebulę.  2. Paprykę i ogórka konserwowego posiekaj. Boczek pokrój w plastry...

  • nazwa, jaką przypadkowo dałam temu daniu strasznie mnie śmieszy, ale dobrze- śmiech to zdrowie , no to ....na zdrowie:)

  • Sushi z mozzarellą

    Składniki: Por Sól Mozzarella 3 łyżki majonezu 1-2 łyżeczki wasabi 100 g cienko pokrojonej wędzonej piersi z indyka Pieprz Marchewka Szczypiorek Pół awokado Pieprz różowy(...) liście pora. Na końcu liścia układać mozzerelle i pierś z indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę i szczypiorek. Zrolować za pomocą folii i, zawinięte w folię, wstawić na pół...

  • Przepis wart wypróbowania: "Piersi z indyka z pomidorami"

Artykuły na temat: piersi z indyka w porach
  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie...

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...

  • Wiwat, szparagi

    ...fileta z piersi kurczaka, 1 łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki śmietany kremówki, 3 gałązki estragonu. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić(...) listkami trybuli. Podawać, póki są ciepłe. Indycze roladki Składniki na 4 porcje: po 50 dag zielonych i białych szparagów, 4 sznycle z indyka, pieprz, 2 łyżki oleju, 1-2 czerwone chili, 1 pęczek...

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Słodki amok

    ...zapobiec "rzucaniu się" na słodycze i uniknąć efektu jo-jo, gdy czas postu minie? Owszem, trzeba zjadać więcej warzyw bogatych w cukry - radzą specjaliści. Wystarczy np. do chudej piersi z indyka dodać(...) fasolki szparagowej, świeżej lub z mrożonki podana z grillowaną piersią z kurczaka. - Po co jednak mózg miałby szukać dłuższej, trudniejszej drogi? Najszybciej trafi a do niego tryptofan razem ze słodyczami...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Wiosenne... rolowanie

    Rolowany indyk Składniki na 10 porcji: 1,5 kg piersi z indyka, 20 dag pieczarek, 1 pęczek dymki, 20 dag twarogu, 4 łyżki oliwy, 4 ząbki czosnku, po kilka gałązek świeżego tymianku i rozmarynu(...). Zielona rolada z kurczaka Składniki na 4 porcje: 4 filety z piersi kurczaka, 2 pory, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, świeże zioła (oregano, bazylia, tymianek, natka pietruszki), słodka papryka, sól...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...