• Informacje na temat:

    piersi z indyka smazone

Przepisy na temat: piersi z indyka smazone
  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min(...) kropli). Wkładamy do nagrzanego piekarnika, do temperatury niezbyt wysokiej,150-180 stopni. Czas pieczenia zależy od masy mięsa. Jeśli pieczemy np. pierś z indyka w całości, to czas pieczenia wynosi...

  • Grillowana pierś z indyka

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. 2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.

  • Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.

  • Pilaw z indykiem

    Składniki: 60 dag filetu z piersi indyka 2 duże marchewki 1 duża cebula 3-4 łyżki oleju 2 szkl. ryżu 2 ząbki czosnku ok. 3 szkl. bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz Przygotowanie: 1. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w cienkie słupki albo grubo zetrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Filet z indyka opłucz, osusz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Piersi z indyka z pomidorami"

  • Sałatka wiosenna z indykiem i kukurydzą

    Sposób przygotowania 1. Filet z piersi indyka opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Na patelni rozgrzej olej. Włóż(...), przemieszaj. Na wierzchu sałatki połóż plasterki indyka. Udekoruj natką...

  • Sprawdzony przepis na "Rolada z piersi indyka"

  • Kolorowa sałatka z piersią z indyka

    Składniki: Sałatka: 30 dag piersi z indyka sałata dekoracyjna 2 pomidory żółta papryka świeży ogórek cebula dymka Marynata: 3 łyżki oleju  słodka papryka curry kurkuma sól pieprz Sos: cytryna 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka musztardy pół łyżeczki miodu sól pieprz Przygotowanie: 1. Pierś z indyka pokrój w kostkę. Z podanych składników przygotuj...

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi indyka z kukurydzą"

Artykuły na temat: piersi z indyka smazone
  • Gulasz z indyka

    Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Potrawka z indyka w stylu włoskim

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 3 dymki,, 30 dag ryżu, sól, 1 pęczek trybuli, 3 gałązki natki pietruszki, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oleju, pieprz, 1-2 łyżeczki curry(...). Foremki posmarować odrobiną tłuszczu ze smażenia pieczarek. Nałożyć farsz pieczarkowo-ryżowy. Ugnieść łyżką. Wybić na talerze. Podawać z potrawką z indyka. Gotowe danie udekorować cytryną...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz(...) 6 porcji: 1 czerstwa bułka (kajzerka),1 kg filetu z piersi indyka,3 cebule,1 pęczek natki pietruszki, 20 dag owczego sera,1 jajko, sól, pieprz,50 dag truskawek, 6 gałązek tymianku, 3 łyżki białego octu...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Co na obiad? Indyk!

    ...6 porcji: 600 g fileta z piersi indyka, 2 cebule, szklanka bulionu warzywnego, 5-6 łyżek śmietany, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, zioła prowansalskie, sól i pieprz(...)Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Smażone dania mięsne

    ...smakowe. Mięso serwujemy zaraz po zdjęciu z patelni. Z jabłkami Na tłuszczu po smażeniu piersi kurczaka podsmażamy grube plastry jabłka (antonówka, szara reneta). Na patelni znów kładziemy mięso(...) i pikantniejsze, jeżeli przed panierowaniem posmarujemy mięso cienką warstwą musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu. Roladki indycze Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...