• Informacje na temat:

    piersi kurczaka w zapiekance

Przepisy na temat: piersi kurczaka w zapiekance
  • Zapiekanka z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut na parze. Piersi pokrój wzdłuż tak, by powstały płaty, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij(...) żaroodporne wysmaruj masłem, rozłóż połowę plastrów kurczaka, posyp startym żółtym serem, wyłóż połowę ziemniaków, przykryj pozostałym kurczakiem, posyp serem i wyłóż resztę ziemniaków. Całość posyp żurawiną...

  • OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie

  • Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

    Filety z piersi kurczaka myjemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody z włoszczyzną.

  • Multicooker: Zapiekanka z kurczaka i grzybów

    Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki mąki pszennej 30 g masła 1 duża cebula drobno pokrojona  3 łodygi selera naciowego, pokrojone w cienkie paski 250 g grzybów, pokrojonych w paski 1 ząbek czosnku, rozgnieciony 375 ml bulionu drobiowego sól i pieprz 4 łyżki śmietany (opcjonalnie) Sposób przygotowania 1. Kurczaka oprószyć mąką, umieścić go...

  • Szybkie, tanie i łatwe danie :)

  • ​Zapiekanka z kurczaka z grzybami i cebulą

    Słodka papryka 2 piersi z kurczaka 30 g masła ziołowego 30 g tartego parmezanu 30 g bułki tartej Pół pęczka szczypiorku Przygotowanie: Grzyby poprzekrawać, pomidory i cebulę pokroić w kostkę(...) i śmietanę, zagotować, doprawić solą u pieprzem. Dodać boczek Zmieszać łyżeczkę soli, ¼ łyżeczki pieprzu, ¼ łyżeczki cynamonu i łyżeczkę papryki. Przygotowana mieszanka natrzeć piersi z kurczaka. Mięso...

  • propozycja obiadowa

  • Składniki : 1 pierś z kurczaka, 1 zupa Knnor cebulowa, 1 śmietana, 1 duży por, sos sojowy słodki i ostry.

  • smaczne, soczyste mięso w cieście z delikatnym posmakiem kokosu. Rzadko smażę w głębokim oleju ale byłam ciekawa smaku. Ważna jest tu temp. oleju. Nie może być za zimny, bo ciasto wchłonie dużo oleju i nie może być za gorący, bo ciasto szybko się zwęgli, a mięso w środku pozostanie surowe.

Artykuły na temat: piersi kurczaka w zapiekance
  • Zapiekanka z kurczakiem

    Piersi kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem (najlepiej między dwoma kawałkami folii spożywczej), posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki.  Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki, poddusić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła.  Wymieszać z pieczarkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Zapiekanka brokułowa z kurczakiem

    Składniki: Sól, pieprz 600 g brokuła 1 cebula 75 g sera 250 g jogurtu 2 jaja 60 ml oliwy 300 g piersi z kurczaka Gotuj brokuły w osolonej wodzie na półtwardo, przełóż do zimnej wody. Pokrój cebulę w kostkę i usmaż na oliwie. Pokrój mięso w paseczki i smaż razem z cebulą.  Poprzekrawaj różyczki brokuła. Nasmaruj naczynie żaroodporne oliwą, nałóż brokuły i kurczaka. Jajka...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Kurczak - fakty i mity

    .... Przykładowo 100g mięsa z piersi kurczaka dostarcza 99 kcal czyli kilka razy mniej niż taka sama ilość wieprzowiny. Nasuwa się tu prosty wniosek - jedząc kurczaka szybciej zrzucimy zbędne kilogramy niż jedząc(...). Dzięki trzymaniu się tych ścisłych procedur, mięso drobiowe jest bezpieczne dla konsumenta.  Antybiotyki nie są jednak podawane wszystkim kurczakom. Od kilku lat na rynku możemy dostać m.in. Kurczaka...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Lekkie obiady z kurczakiem

    Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Składniki na 4 porcje: pół paczki dowolnego makaronu, 40 dag piersi z kurczaka, 1 szklanka żurawiny, 2 puszki mandarynek, sól, pieprz, olej do smażenia, 1 łyżka masła. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente, schłodzić. Piersi z kurczaka pokroić na cienkie plasterki, przyprawić solą i pieprzem. Mandarynki odsączyć z zalewy. Makaron...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Makaron gotujemy. W tym samym czasie brokuła dzielimy na różdżki i również gotujemy w osobnym garnku. Obieramy cebule. Pomidorki kroimy na pół. Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę,  posypujemy przyprawami, smażymy.  SOS: Śmietanę gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy ser topiony mieszamy tak długo aż składniki się nie połączą. W żaroodpornym naczyniu układamy kolejno: makaron, trochę kurczaka...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...