• Informacje na temat:

    piersi kfc w ciescie

Przepisy na temat: piersi kfc w ciescie
  • Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka w przepysznej panierce- rodem z KFC. Jego cały sekret tkwi w pojemniku? Tak- w pojemniku, nie pomyliłam się.

  • Pyszna tortilla w stylu KFC domowej roboty, więc bez chemii. Nasza wersja jest zdrowa i dietetyczna :) Bardzo prosta - dosłownie każdy może ją przygotować. W naszym domu i mali i duzi szaleją za tymi twisterami :)

  • propozycja obiadowa

  • smaczne, soczyste mięso w cieście z delikatnym posmakiem kokosu. Rzadko smażę w głębokim oleju ale byłam ciekawa smaku. Ważna jest tu temp. oleju. Nie może być za zimny, bo ciasto wchłonie dużo oleju i nie może być za gorący, bo ciasto szybko się zwęgli, a mięso w środku pozostanie surowe.

  • Pyszne danie, które można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami

  • Uwielbiane chyba przez większość. Tym razem w domowej, zdrowszej wersji.

  • pyszne, smak wiosny :))

  • Proste, mozna wykorzystac resztki z lodowki, spolszczylem angielskie " Toad in the hole"

  • Ilu z Was grzeszy jedząc KFC. Piszę "grzeszy" bo wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowe jedzenie ale ja nie mogę mu się oprzeć. Przyznajcie się ilu z Was próbowało odtworzyć tą panierkę w domu albo przynajmniej marzyło o tym by to zrobić. Ja zawsze kiedy jem KFC! Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis, który znalazłam na Top Secret Recipes i przyznam, że jest najbliższy ideałowi!

  • Idealna do obiadu, grilla, czy innych przekąsek

Artykuły na temat: piersi kfc w ciescie
  • Gwiazdy wezmą udział w wyjątkowej aukcji charytatywnej zorganizowanej przez sieć restauracji KFC we współpracy z Fundacją Mam Marzenie. Przedmiotem licytacji, która odbędzie się 8 grudnia w klubie Platinium w Warszawie, będą specjalnie na tęokazję zaprojektowane przez celebrytów ceramiczne kubki. W charytatywnej inicjatywie KFC i Fundacji Mam Marzenie wezmą udział młodzi aktorzy z popularnych seriali i programów telewizyjnych - Edyta Herbuś, Julia Kamińska, Samuel Palmer, Ania Bosak, Maciej...

  • We wtorek 8 grudnia miała miejsce charytatywna aukcja wyjątkowych kubków wykonanych własnoręcznie przez młode gwiazdy srebrnego ekranu. Licytacja z udziałem autorów toczyła się równocześnie w warszawskim klubie Platinium i w sieci. W ten sposób udało się zebrać 17 268 zł., które pozwolą spełnić pragnienia ciężko chorych dzieci - podopiecznych Fundacji Mam Marzenie. Walka o kubki była zacięta. Pod młotek poszły własnoręcznie wykonane przez celebrytów gliniane arcydzieła. W akcji wzięli...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Gregg Segal, amerykański fotograf, odwiedził 9 krajów świata (USA, Indie, Malezję, Francję, Niemcy, Włochy, Senegal, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Brazylię) by sfotografować to co jedzą dzieci. Pomimo rosnącej świadomości co do szkodliwości przetworzonego jedzenia, fast-foody nadal królują praktycznie na całym świecie. Jesteśmy tym co jemy. Nasze nawyki żywieniowe kształtują się już gdy jesteśmy młodzi - tak twierdzi autor zdjęć, Gregg Segal, który sfotografował 53 dzieci, z 9 krajów świata....

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...