• Informacje na temat:

    piersi faszerowane pieczarkami i serem

Przepisy na temat: piersi faszerowane pieczarkami i serem
Artykuły na temat: piersi faszerowane pieczarkami i serem
  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    ...piersi. Badania dowiodły, że kobiety po menopauzie, które jadły codziennie te grzyby (świeże lub suszone), rzadziej chorowały. Uwaga! Duża ilość błonnika - chityny, z której zbudowane są komórki pieczarek...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Zimowe grzybobranie

    ...6 porcji: 1 1/2 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, 3 łyżeczki soku z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, mała cebula, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 5 dag owoców żurawiny, 3 łyżeczki oleju Przygotowanie: 1. W filecie z piersi indyka wytnij głęboką kieszeń. Od wewnątrz natrzyj ją solą, pieprzem...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Cukinia

    ...15-20 min w temp. 180° Zapiekanka wegetariańska Składniki na 2-3 porcje: 6 jajek, 10 dag piersi z kurczaka, 1 średnia cebula, 1/2 małej cukinii, 5 pieczarek, 10 dag sera żółtego, 1-2 ząbki(...) muszkatołową. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Na dnie ułóż plastry cukinii, posmaruj beszamelem. Na nich rozłóż ziemniaki z pieczarkami. Przykryj je plastrami cukinii, posmaruj odrobiną beszamelu i rozłóż...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) biesiady są przeładowane drobnymi daniami: oliwki, focaccia, faszerowane serca karczochów, bruschetty z pesto, pomidory. Gęsta ziołowa polenta, zupa minestrone, biała fasola  z ziołami, a nawet pizza...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...papierem do pieczenia lub do żaroodpornego naczynia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez 40-45 minut. Zupa brokułowa ● cebula ● pół piersi kurczaka ● korzeń pietruszki ● 250 g brokuł...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...