• Informacje na temat:

    pierścionki z papryki

Przepisy na temat: pierścionki z papryki
  • Paprykowe żeberka BBQ

    ...wyfiletować kości. Papryki rozciąć na połowę i oczyścić z pestek. Cebulę pokrajać w talarki, a ząbki czosnku rozciąć na pół. Ułożyć w misce warstwę mięsa. Skropić octem i polać oliwą, przykryć papryką(...) żeberek nadziewać na dwa szpikulce, rozdzielając poszczególne części dwoma kawałkami papryki w ten sposób, aby w powstałą przestrzeń pomiędzy paprykami, włożyć kawałki czosnku, cebuli i gałązki...

  • Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem

  • mmm.........pachnące wędzonką

  • Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.

  • Smaczne danie, akurat na czasie. :)

  • Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane"

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"

  • Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryki"

  • Danie to jest wyśmienite, smakuje wszystkim szczególnie dzieciom. Czas przygotowania jest szybki. Polecam!!!!!

  • sa pyszne,polecam!

Artykuły na temat: pierścionki z papryki
  • Szaszłyki przeplatane papryką

    Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Obsmażyć na oleju. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.  Na szpikulce nakładać na przemian usmażone mięso i paprykę. Na oleju pozostałym po mięsie obsmażyć obrane ze skórki pomidory, dodać koncentrat i bulion, doprawić, włożyć szaszłyki, dusić 10 minut.  Posypać pokrojoną w cienkie pierścionki cebulą i majerankiem, podawać z ugotowanym na...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Schabowy przekładaniec

    Cebule obrać, jedną odłożyć, resztę pokroić w pierścionki. Czosnek obrać, drobno posiekać. Wymieszać cebulę i czosnek z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką cukru, łyżką słodkiej papryki, 2 łyżeczkami soli i ziołami. Marynowaną paprykę odcedzić, pokroić w kostkę, dodać do mieszanki. Na blasze rozłożyć sznurek do obwiązywania mięsa. Ułożyć na nim 3 plastry boczku (obok siebie), na nich kotlet, warstwę...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Śniadanie zjedz królewskie!

    ...w pierścionki, mozzarellę i pomidory w plastry. Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki od łodygi, posiekać. 2. Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić cebulę, dodać mięso, smażyć, mieszając 5 min. Doprawić...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Ojciec śpi, nie przychodź

    .... W ramach "nagrody pocieszenia" dawała mi słoiczek papryki w occie, kompot z malin albo cielęcinę od chłopa, bo tata nie płacił alimentów. Mamie trudno było związać koniec z końcem, żeby utrzymać rodzinę, sprzedawała różne pamiątki: złote łańcuszki, pierścionki. To we mnie wyzwoliło motywację, żeby jak najszybciej zacząć zarabiać i nie być od nikogo zależną. Tata nie przywiązywał wagi do pieniędzy...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...