• Informacje na temat:

    pierś z kurczaka w majonezie z porem

Przepisy na temat: pierś z kurczaka w majonezie z porem
Artykuły na temat: pierś z kurczaka w majonezie z porem
  • Czas na piknik

    ...najchudszy i najbogatszy w pełnowartościowe białko. Pierś kurczaka w ziołach, kawałek steku, polędwiczki na ostro, schab ze śliwkami - nawet na zimno będą smakowały wyśmienicie. Do tego zestaw obowiązkowy...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...musiała jeść ociekającego tłuszczem kotleta, a wujek-tradycjonalista nie spojrzy z pogardą na grillowaną pierś kurczaka. Później serwuje się dania ciepłe (optymalnie trzy lub cztery, aby jedzenia nie...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Lekkim krokiem w Nowy Rok

    ..., 4 udka kurczaka, olej, sól, pieprz, słodka mielona papryka, suszony majeranek, kminek. Przygotowanie: Udka natrzyj solą. Oprósz pieprzem, majerankiem, kminkiem i obficie papryką. Na patelni(...), sól, pieprz kolorowy, 10 dag groszku konserwowego, 40 dag piersi z indyka, łyżka przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oleju, 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (bazylia, tymianek). Przygotowanie: Ryż...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...słonecznika Lunch: grillowana pierś kurczaka. Podana na sałatce z roszponki, czerwonej cebuli, pomidorów koktajlowych, fasolki szparagowej, plasterków awokado. Przyprawiona winegretem z oliwy i octu winnego(...), dorsz, pstrąg - chude wędliny, np. z indyka lub kurczaka - nabiał - jogurt naturalny, owocowy, mleko, kefir, jajka, chudy twarożek, mozzarella, feta - chleb ciemny (najlepiej żytni razowy), musli bez...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...