• Informacje na temat:

    pierś z kaczki sos

Przepisy na temat: pierś z kaczki sos
  • Pierś z kaczki z salsą śliwkową i ryżem z orzeszkami

    Składniki: 2 cebule pół papryczki chili 400 g śliwek 1 łyżka brązowego cukru 75 g octu balsamicznego sól, pieprz 2 piersi z kaczki 3-4 łyżki oleju kawałek imbiru (ok. 1 cm) 2 ząbki(...), wlać sos sojowy. Smażyć dalej po minucie z obu stron, zdjąć z patelni i zawinąć w folię aluminiową na ok. 7 minut. Orzechy posiekać. Ryż ugorować wg przepisu na opakowaniu. Zieloną cebulkę pokroić...

  • Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.

  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Chyba najsmaczniejszy kawałek drobiu - pierś z kaczki. W dodatku z niesłychanie aromatycznymi suszonymi borowikami... Niebo w gębie! Cała reszta to tylko... reszta.

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    ...postępujemy następująco: "Umyte i osuszone piersi z kaczki solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i nakłuwamy gałązkami rozmarynu. Pozostawiamy na 2 godziny w lodówce pod przykryciem. Wyjmujemy z lodówki i nacinamy pierś po stronie ze skórą (wykonujemy delikatne nacięcia na krzyż). Klarowane masło roztapiamy na patelni i smażymy kaczkę, zaczynając od strony z tłuszczem. Piersi smażymy...

  • Propozycja na obiad pełen smaków.

  • Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami

    Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów Shiitake, - 25 g masła, - 1/8 l. bulionu, - 1/8 l. czerwonego wina, - 2 gałązki tymianku, - Średniej wielkości cebula, - 1/4 l. wina białego, - 4 łyżki octu winnego (białego) 2 łyżki miodu, - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki...

  • Glazurowana kaczka na kiełkach

    .... Czosnek, imbir i chilli zmieszać z sosem sojowym, Sherry, sosem rybnym, cukrem brązowym, przyprawą 5 smaków i pieprzem. Kaczkę dobrze umyć a następnie natrzeć (również w środku) około jedną trzecia(...). 1 cm wysokości. Kaczkę umieścić na rożnie nad blachą (piersią do góry). Piec w nagrzanym do 250 st. C ok 15 minut, następnie zredukować temperaturę do 150 st. C i piec przez kolejne 1 i 1/4 h. Pierś...

  • Bardzo lubię mięso kaczki z dodatkiem słodkiej nuty owocowej. Dzisiaj zapraszam na pieczoną pierś z kaczki, podawaną z aromatycznym sosem pomarańczowym. Pierś jest delikatna i soczysta, a słodki sos idealnie podkreśla wyjątkowość tego mięsa. Smacznie polecam! :)

Artykuły na temat: pierś z kaczki sos
  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...sos. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze chwilę. 4. Na talerz przełóż piersi z kaczki, pokrój w poprzek na grube plastry. Serwuj z figami, całość polej sosem miodowo-pieprzowym. Przepis pochodzi(...)1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Soczysta pierś kaczki

    ...i kieliszkiem wiśniówki. Następnego dnia wytapiamy tłuszcz ze skórki kaczki i odrobinę ją podsmażamy, a potem pieczemy ok. 2 godzin, podlewając sosem. Na bogato Pierś kaczki można faszerować, trzeba(...)Jak przyprawiać? Pierś najczęściej zostawia się na noc w marynacie. Może to być: czosnek, imbir, anyż, miód, sos sojowy. Jeśli chcemy uzyskać orientalny smak, sięgnijmy po tajski sos słodko...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Pierś kaczki z jabłkami! Zdradzamy, czym natrzeć mięso przed pieczeniem

    ...kaczki pokrój  w plastry, ułóż na półmisku, polewając sosem  i obkładając podsmażonymi jabłkami. Podawaj gorące, razem z ziemniaczanym purée oraz z np.  z surówkami lub czerwoną kapustą na ciepło(...)Jabłka umyj, ale ich nie obieraj.  Usuń gniazda nasienne i pokrój  w ósemki. Piersi kaczki natnij od strony skóry w krateczkę do głębokości mięsa. Dopraw solą, pieprzem  i natrzyj startą skórką...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Jak upiec kaczkę?

    ...faszerowało się w polskiej kuchni kaszą gryczaną, cielęciną, wątróbkami, a nawet wieprzowiną. Nacierało się ją solą, pieprzem i majerankiem i podawało upieczone z żurawiną. Pierś z kaczki (którą dostaniesz i przyrządzisz najszybciej) możesz przygotować w lżejszej wersji.  Jeśli lubisz mocniejsze, orientalne smaki, do kulinarnych prób z udziałem kaczki dobre będą: słodko-pikantny chiński sos chili...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

Wideo na temat: pierś z kaczki sos
  • Zmysłowe smaki: Kaczka z rozmarynem

    Kaczka gości na naszych stołach zdecydowanie zbyt rzadko. Proponujemy to zmienić! Koniecznie wypróbujcie przepis na wspaniałą pierś kaczki z rozmarynem w aksamitnym, winnym sosie. Kaczka z rozmarynem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Przepis na kruchą kaczkę

    Przyrządzenie kaczki wielu sprawia trudność. Łukasz Konik podając przepis na smażoną pierś kaczki w sosie pomarańczowym zdradził sekret przygotowania perfekcyjnie kruchego mięsa. Danie podane na blanszowanych marchewkach na pewno sprawdzi się podczas wystawnego obiadu.