• Informacje na temat:

    pierś z kaczki sałatka z rukoli

Przepisy na temat: pierś z kaczki sałatka z rukoli
  • Propozycja na obiad pełen smaków.

  • Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.

  • Smaczny pomysł na "Faszerowana pierś kaczki"

  • Chyba najsmaczniejszy kawałek drobiu - pierś z kaczki. W dodatku z niesłychanie aromatycznymi suszonymi borowikami... Niebo w gębie! Cała reszta to tylko... reszta.

  • Pierś z kaczki to moje drugie podejście. Niestety będąc laikiem a sprawie smażenia piersi z kaczki pierwsze okazało się lekką porażką. Pierś robiłam według przepisu z neta i bez dopiekania w piekarniku i po pokrojeniu musiałam dosmażyć ją jeszcze na patelni bo była za krwista. Może takie mięso krwiste ktoś lubi ale ja nie. Za radą kolegi po usmażeniu jej na patelni wstawiłam jeszcze na kilka minut do piekarnika i okazało się, że kaczuszka była super. Mięciutka i bez potoku krwi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pierś kaczki z burakami"

  • Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.

  • "Rukola jest świetnym źródłem glukozynolanów, które są swoistą barierą przed nowotworami , ale także to ona sprawia, że warzywo ma tak intensywny smak. Oprócz tego w jej składzie możemy znaleźć wapno, magnez i żelazo. Zaletą rukoli, jak i innych warzyw, które mają zielone liście, jest zawartość kwasu foliowego, czy też witaminy C." Cytat z portalu abczdrowie.

  • Teraz czas na coś lekkiego, co dziś zrobiłam na szybko na obiad ze składników, które właściwie zawsze mam w lodówce. Według mnie pasuje do większości dań mięsnych, sprawdziła się też przy okazji rodzinnego grilla. Najlepiej smakuje w środku lata, z produktów sezonowych ale i tak ją robię przez cały rok.

Artykuły na temat: pierś z kaczki sałatka z rukoli
  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera(...) graham.  II śniadanie:  sałatka z kaszą pęczak, z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i oliwą, posypana natką pietruszki i pestkami dyni.  Obiad:  zupa krem z zielonych warzyw (brokuł...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera(...) graham.  II śniadanie:  sałatka z kaszą pęczak, z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i oliwą, posypana natką pietruszki i pestkami dyni.  Obiad:  zupa krem z zielonych warzyw (brokuł...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Codzienny, niedzielny, wspólny

    Ja zainteresowałam się gotowaniem, gdy miałam dziesięć lat. Moja pierwsza książka kucharska? Il manuale di nonna papera (Podręcznik babci kaczki), wydany na początku lat 70. Czytając włoskie blogi(...), uwielbiały pasta pugliese, czyli krótki "Podręcznik babci kaczki" - dzięki niemu robienie omletu z szynką opanowałam do perfekcji. Frittata lucrezia - włoski, gruby omlet z gotowaną szynką. makaron typu...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... Podwieczorek: Serek wiejski light z drobno pokrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem. Kolacja: Hamburger z grilowanej polędwicy wołowej, ale bez bułki. Surowka z różnych gatunkow sałat, np. roszponki, rukoli(...) Produkty niedozwolone: np. kurczak (szczególnie pierś), wieprzowina, łosoś wędzony, płatki kukurydziane, pomidory, dynia, orzechy, keczup, żelatyna, lody. • Produkty dozwolone z umiarem: np...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...