• Informacje na temat:

    pierś z kaczki duszona z warzywami

Przepisy na temat: pierś z kaczki duszona z warzywami
  • Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.

  • Pierś duszona w porach to z pewnością doskonałe danie na niedzielny obiad:)

  • Sprawdzony przepis na "Kaczka duszona z warzywami"

  • Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym.

  • Smaczny pomysł na "Faszerowana pierś kaczki"

  • Chyba najsmaczniejszy kawałek drobiu - pierś z kaczki. W dodatku z niesłychanie aromatycznymi suszonymi borowikami... Niebo w gębie! Cała reszta to tylko... reszta.

  • Pierś z kaczki to moje drugie podejście. Niestety będąc laikiem a sprawie smażenia piersi z kaczki pierwsze okazało się lekką porażką. Pierś robiłam według przepisu z neta i bez dopiekania w piekarniku i po pokrojeniu musiałam dosmażyć ją jeszcze na patelni bo była za krwista. Może takie mięso krwiste ktoś lubi ale ja nie. Za radą kolegi po usmażeniu jej na patelni wstawiłam jeszcze na kilka minut do piekarnika i okazało się, że kaczuszka była super. Mięciutka i bez potoku krwi.

  • Smaczny pomysł na "Pierś z kaczki z orzechami"

  • Wykwintne danie, ale bardzo proste i szybkie w wykonaniu.

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka w winie z warzywami"

Artykuły na temat: pierś z kaczki duszona z warzywami
  • Pierś kaczki z soczewicą

    Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około 10 minut, aż się zrumieni. Następnie odwracamy i smażymy kolejne 5 minut. Jeszcze raz odwracamy i bez przykrycia 2-3 minuty mocno rumienimy. Zawijamy pierś w folię aluminiową. Papryczkę chili...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Jak upiec kaczkę?

    ...faszerowało się w polskiej kuchni kaszą gryczaną, cielęciną, wątróbkami, a nawet wieprzowiną. Nacierało się ją solą, pieprzem i majerankiem i podawało upieczone z żurawiną. Pierś z kaczki (którą(...) łyżkami wody, łyżeczką mąki i skórką pomarańczy. Pod koniec pieczenia mięso posmaruj miodową polewą, dodaj plastry pomarańczy i zielony pieprz. Piecz kwadrans. Z warzywami Do kaczki pasuje też...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • O, pieczone kurczę!

    ...wykałaczką i piec w odkrytym naczyniu około 1,5-2 godzin. Można ją też upiec po obłożeniu plasterkami pomarańczy, podlewając w trakcie pieczenia sokiem z tych owoców. Sama pierś kaczki doskonale smakuje(...). Odpowiada on gustom maluchów (jest delikatny w smaku), zawiera też duże ilości białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także potas, magnez, fosfor i witaminy z grupy B. Poza tym pierś...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Włoskie wesele

    ...wspaniałe dania - koronę grillowanych plastrów bakłażanów, która miała w środku gniazdo taglierini z sosem pesto czy świeże ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem z gęstym ragoût z kaczki albo pyszne(...) wołowa, zawsze przesmażona, szara i nieapetyczna. Rzadko pojawia się dobrze zrobiony rostbef czy antrykot albo cielęcina, a jagnięcina to pieśń przyszłości.  Jest drób bez fantazji, raczej kaczki lub...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...lunch . Albo pierś kurczaka, albo superwołowina, albo indyk. Jak w moim domu rodzinnym. Następnego dnia tak zwane leftovers - dojadamy resztki. Fragment książki Łukasza Modelskiego " Piąty smak...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...