• Informacje na temat:

    piers z indyka z miesem

Przepisy na temat: piers z indyka z miesem
  • Grillowana pierś z indyka

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. 2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.

  • PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

  • Indyk nadziewany

    Sposób przygotowania 1. Pierś indyka umyj, osusz, natnij. Wymieszaj olej z przyprawami i czosnkiem. Nasmaruj mięso i schłodź przez noc. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.  2. Opłucz szpinak. Dopraw i duś. Dodaj ser, śmietanę i masło. Farsz przełóż na mięso, zwiń i piecz w rękawie godzinę w temp. 180 st. C.  

  • Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)

  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Pierś indyka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij tak, aby powstał płaski i równy kawałek mięsa. Przykryj go kawałkiem foli spożywczej i dokładnie rozbij tłuczkiem do mięsa.  2. Przygotowany płat mięsa skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, posyp solą, pieprzem oraz mieloną ostrą papryką. Łopatkę opłucz, pokrój na kawałki. Zioła umyj...

  • Pomysł może banalny, ale za to jaki smak....Mniam:)

  • Pieczeń z indyka

    Składniki: ok. 2 kg pierś indyka 1/2 szklanki białego wina 5 ząbków czosnku listki z 3 gałązek tymianku łyżeczka tłuczonych ziaren kolendry łyżeczka tłuczonych ziaren pieprzu 3 pokruszone listki laurowe 2 łyżki octu balsamicznego 6 łyżek oleju łyżeczka soli op. minimarchewek oliwki i pieczone ziemniaki Przygotowanie: 1. 3 posiekane ząbki czosnku połącz z kolendrą, pieprzem...

  • Na ciepło i zimno.

  • Przepis na pieczoną pierś z indyka z szałwią

    Składniki: 1,2 kg piersi z indyka, 5 łyżek skórki cytrynowej, 3 łyżki soku cytrynowego, 1 garść liści szałwii, 1 łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, do smaku sól i pieprz Sposób przygotowania: Do miski wyciśnij sok i zetrzyj skórkę z cytryny. Następnie posiekaj szałwię i czosnek. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj. Mięso natrzyj marynatą i zwiąż sznurkiem. Odstaw do marynowania na 12 godzin...

  • piers z kury podwojna pokroic na kawalki zupa cebulowa smietana kremowka razem wymieszac z zupa i zalac piersi ta marynata do piekarnika i zapiec baaaardzo smaczne

Artykuły na temat: piers z indyka z miesem
  • Faszerowana pierś indyka

    Wystarczy sto minut, aby przygotować wyjątkowy obiad.

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Nadziewana pierś indyka

    ...nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką. Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Pierś z indyka z morelami

    ...posmarować miodem.  Brukselkę oczyścić, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Indyka pokroić w grube plastry, podawać z brukselką, polać sosem spod mięsa.  Zobacz także:

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Indyk ze szpinakiem

    ...w roladę. 5. Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry szynki, tak aby na siebie zachodziły i tworzyły prostokąt na szerokość rolady. Na brzegu połóż roladę z indyka  i owiń ją plastrami szynki...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Soczysta pierś indycza z ananasem

    Przygotowanie: Filet z indyka opłucz, osusz. Plasterki ananasa osącz, zalewę zachowaj. Mięso natrzyj solą, obłóż kilkoma plasterkami ananasa i obwiąż nićmi kuchennymi. Ułóż na blasze posmarowanej(...) sałatkę, przemieszaj.  Gotową pieczeń skrop 150 ml sosu azjatyckiego. Pozostały sos lekko przemieszaj ze śmietaną. Indyka serwuj z tym dipem i sałatką ryżową. Ewentualnie udekoruj cząstkami ananasa...

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...