• Informacje na temat:

    pierś z indyka w torebce

Przepisy na temat: pierś z indyka w torebce
  • Indyk słodko-ostry, w pomarańczach

    .... Dodatki: torebka ryżu jaśminowego Przygotowanie: Rozgrzewamy patelnię (na średnim ogniu), wlewamy olej, układamy na niej podzieloną na pół pierś z indyka.  Obsmażamy każdą stronę przez około 4 minuty(...)Składniki: 0,5 kg piersi z indyka, 3 łyżki oleju roślinnego, Składniki na sos: 2 pomarańcze (obrane, pozbawione błonek i podzielone na części), skórka starta z jednej pomarańczy, 2 łyżki dżemu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś indyka"

  • Indyk w sosie cebulowo-śmietanowym - przysłała Ola

    ...pierś z indyka, zupa cebulowa z torebki, śmietana (30%), zielona pietruszka...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana pierś indyka"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na oleju na złoto. Dolej wino, zmniejsz ogień i duś jeszcze przykryte 5-6 min. Za 19 zł: Składniki:  ●podwójna pierś kurczaka ●4 jajka ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●1/2 szkl. bulionu ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min, by żółtko niezupełnie się ścięło. Mięso...

  • Pomysł może banalny, ale za to jaki smak....Mniam:)

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś...

  • Na ciepło i zimno.

  • Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"

  • Smaczny pomysł na "Pierś indyka w sosie serowym"

Artykuły na temat: pierś z indyka w torebce
  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...pokrój w kostkę i zeszklij w 1 łyżce roztopionego masła lub oliwy. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz zmieloną, pojedynczą pierś z kurczaka. Obsmaż mięso dokładnie z każdej strony(...) drobiowej (np. z indyka). 2 liście sałaty opłucz pod chłodną wodą i osusz, tak samo przygotuj garść kiełków rzeżuchy. 1 pomidor sparz wrzątkiem i pokrój w plasterki. Warzywa ułóż na kanapkach - najpierw...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...i wędliny Staraj się wybierać dla malca chude odmiany mięsa (np. pierś kurczaka, indyka, chudy schab środkowy, tuszkę królika, polędwicę wołową). Jest ono potrzebne dziecku, gdyż dostarcza dobrze...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...), pomarańcza. II śniadanie: 1 kromka chleba chrupkiego, plaster szynki z drobiu, 1/2 papryki. Obiad: Talerz zupy pieczarkowej na włoszczyźnie, z ryżem (1/2 torebki); pierś z kurczaka smażona bez panierki(...) z niskosłodzonym dżemem, druga z polędwicą z indyka. II śniadanie: 4 łyżki czubate sałatki warzywnej z kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora i oliwy. Obiad: Talerz barszczu czerwonego czystego...

  • Sportowcy, na co dzień wydatkujący więcej energii niż przeciętny człowiek, mają większe zapotrzebowanie na węglowodany, które tę energię dostarczają. Fot. 123RF Organizm osoby uprawiającej sport wyczynowo przystosowany jest do gromadzenia większych zapasów glikogenu, który w czasie wysiłku rozkłada się do węglowodanów. Są one bezpośrednim źródłem energii, a ich dobre źródło stanowią makarony. Nie da się ukryć, że zdaniem większości dietetyków, węglowodany są najważniejszym źródłem energii...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...