• Informacje na temat:

    piers z indyka w czerwonym pieprzem

Przepisy na temat: piers z indyka w czerwonym pieprzem
  • Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

    ...pieprzem, gałką muszkatołową i w razie potrzeby solą. Upieczonego indyka pokroić na porcje, wyłożyć na talerze i polać sosem beszamelowym. Na każdą porcję indyka w beszamelu rozprowadzić po jednej(...)Składniki: filet z indyka np. firmy Gzella                        1 cała mała pierś (ok. 1kg) oliwa - 100ml              sól, pieprz czarny, papryka słodka czerwona - po jednej płaskiej...

  • PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

  • Duszona pierś z indyka z papryką i grzybami

    Składniki na 4 porcje: 3 cebule 2 czerwone papryki 600 g pieczarki 3-4 gałązki rozmarynu 800 g piersi z indyka 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 350 ml bulionu 75 ml sosu sojowego(...) obsmażyć mięso, posolić i popieprzyć, zdjąć. Obsmażyć pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć. 3. Przesmażyć czosnek, cebulę i paprykę, dodać rozmaryn, mięso i pieczarki. Wymieszać bulion i sos...

  • ekspresowe śledzie na Wilgilijny stół

  • Czerwona galareta z indyka

    Składniki: - 1 kg piersi z indyka, - 1 słoik żurawiny do mięs, - listek laurowy, - kilka ziaren pieprzu, - 1 łyżeczka wegety, - 3 płaskie łyżki żelatyny, - sałata do dekoracji Przygotowanie: Pierś z indyka zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować, schłodzić. Powstały rosół gotować do chwili, kiedy osiągnie objętość ok. 1,4 lt. Dodać do niego żelatynę, dokładnie wymieszać, połączyć...

  • Sprawdzony przepis na "Udźce indyka w czerwonym winie"

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...

  • Sprawdzony przepis na "Karkówka z czerwonym pieprzem"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Wypróbowany przepis na "Smażony sandacz z czerwonym pieprzem"

Artykuły na temat: piers z indyka w czerwonym pieprzem
  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...

  • Szybki sposób na wyjątkowe danie

    Drób jest najbezpieczniejszym do zaserwowania gościom mięsem, bo zdecydowana większość go jada. Inaczej wygląda sytuacja z mięsem czerwonym czy wieprzowiną. Sprawdź, jak w prosty sposób elegancko go podać.  Składniki: 3-5 piersi z kurczaka lub indyka 2 garści świeżego szpinaku 1 garść startego sera mozzarella 2 łyżki ricotta (biały serek) sól pieprz czosnek czerwona papryka...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Podróże kulinarne: Przystanek winogrona

    ...jej solą i pieprzem. Następnie rozkrawamy pierś z indyka i lekko ją rozbijamy. Nacieramy przygotowaną mieszanką szałwii i czosnku, dodajemy do środka winogrona (bez pestek i skórki) i ciasno zwijamy(...) nadziewany winogronami Danie główne prosto z Włoch. To lekkie danie główne pochodzi z Toskanii i może nas zadziwić swoim delikatnym smakiem. Umyta i wysuszona pierś z indyka, rozcięta wcześniej na...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Rolady i roladki

    .... Pierś z indyka umyj i osusz. Rozkrój ją tak, aby dało się ją rozłożyć jak książkę. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Zwiń w roladę(...) nożem wzdłuż, w taki sposób, by otrzymać dwa cienkie plastry. Plastry mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Każdy plasterek piersi oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Mięso...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....