• Informacje na temat:

    piers z indyka faszerowany z pieczarkami

Przepisy na temat: piers z indyka faszerowany z pieczarkami
  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Pomysł może banalny, ale za to jaki smak....Mniam:)

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...) kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów...

  • PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag(...) Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku...

  • Pierś z indyka możesz także zastąpić piersią z kurczaka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany filet z indyka"

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana pierś indyka"

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowany udziec indyka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany udziec z indyka"

Artykuły na temat: piers z indyka faszerowany z pieczarkami
  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...) kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Zimowe grzybobranie

    ...6 porcji: 1 1/2 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, 3 łyżeczki soku z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, mała cebula, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 5 dag owoców żurawiny, 3 łyżeczki oleju Przygotowanie: 1. W filecie z piersi indyka wytnij głęboką kieszeń. Od wewnątrz natrzyj ją solą, pieprzem...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Wyborne pieczyste

    ...schab. Udekoruj pozostałymi brzoskwiniami oraz faszerowanymi śliwkami. Zalej tężejącą galaretką i wstaw na kilka godzin do lodówki, by galaretka dobrze stężała. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 350 kalorii Rolada z indyka Składniki na 14 porcji: 1 i 1/2 kg piersi indyka, 1/2 kg mielonego białego sera, 2 żółtka, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cukinii, marchewka, sól, pieprz, słodka...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...