• Informacje na temat:

    piers w sosie gorgonzola z pieczarkami

Przepisy na temat: piers w sosie gorgonzola z pieczarkami
  • Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. nie wymaga zbyt długiego stania przy garnkach, więc sprawdzi się jako obiad na szybko. Jeśli nie posiadacie mrożonych grzybów, alternatywą mogą być pieczarki, które podsmażymy razem z cebulą. Smak gorgonzoli jest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem.

  • kruche mięso i sos o wyrazistym smaku

  • Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę dania w stylu błyskawicznym, ale smacznym, pożywnym i bardzo aromatycznym. To połączenie sprawi przyjemność wszystkim miłośnikom wyrazistych i delikatnie ostrych smaków. Danie jest proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

  • Dziś zapraszam na smaki Lombardii. Na stole gości smakowite połączenie makaronu spaghetti z wyrazistym, pikantno - grzybowym i bardzo aromatycznym sosem na bazie sera gorgonzola. Całość łagodzi śmietana oraz natka pietruszki. Danie jest pożywne, proste i szybkie w przygotowaniu, a jego smak rozpieści wszystkie nasze zmysły.

  • Dzisiaj zapraszam na danie z niesamowitą grą smaków i aromatów. Całość jest bardzo pożywna, smaki przeplatają się, doskonale rozpieszczając nasze podniebienie, ale co najważniejsze - idealnie się komponują. Tagliolinę czyli tradycyjny włoski makaron tłoczony przez matryce z brązu i suszony w niskiej temperaturze otula wyrazisty sos gorgonzola. Smaku dodają także pieczone, bardzo delikatne kawałki łososia otulone kolorowym pieprzem. Wszystko wieńczy tajska bazylia, która przeplata aromat...

  • Dzień dobry! Przyszła do nas piękna jesień! :) Świat wokół staje się kolorowy! W lasach znajdziemy grzyby, a na drzewach kasztany i złote liście. Jednak, gdy przyjdą pochmurne i szare jesienne dni, zróbmy sobie obiad pełen kolorów, którymi obdarowuje nas natura. Zafundujmy sobie "słońce" na talerzu. Dzisiejsze, kolorowe połączenie jest jednym z moich ulubionych makaronowych dań. Spaghetti skąpane w wyrazistym i aromatycznym sosie gorgonzola, pozwala rozpieszczać wszystkie zmysły. Całość...

  • Trzy składniki = pyszne danie. Tylko mój starszy syn nie może się przekonać do tego dania, pozostali zawsze proszą o dokładkę. :)

  • piszne do tego polecam ryz bialo,czarny ktutko gotowac .smacznego

  • Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)

Artykuły na temat: piers w sosie gorgonzola z pieczarkami
  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka cebulką czerwoną, serem gorgonzola. Polej sałatkę sosem winegret Między posiłkami Stosując(...) jednak niewielkie, a wszystkie potrawy odpowiednio dosmaczone polecanymi przyprawami. Jedz pikantnie! Wybieraj: - chude mięso, drób (kurczak i indyk bez skóry), ryby, np. tuńczyk w sosie własnym...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Niesłusznie uważany jest za ciężkostrawny , a przecież nie zawiera glutenu ani laktozy, za to obfituje w witaminę B. Fot. materiały prasowe Proces produkcyjny gorgonzoli wymaga dużej uwagi i wyłącznie świeżego mleka najlepszej jakości. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione, nie wykształcą się w serze pleśń i bakterie kwasu mlekowego oraz penicillium, naturalny antybiotyk. Dzięki niej ser ma charakterystyczne zielonkawe żyłki i jest wyjątkowo łatwostrawny, o czym być może wie niewiele osób....

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...