• Informacje na temat:

    pierś w kostkę

Przepisy na temat: pierś w kostkę
  • Zapiekanka z kiełbasą i warzywami

    Kiełbasę pokrój w plastry. Pierś umyj, pokrój w kostkę.

  • wersja vege - prosta zupa z czymś do pogryzienia, bo "bez pomidorowej to nie ma obiadu" - jak mówią dzieciaki

  • Placuszki z sosem

    Pierś pokrój w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem, podsmaż.

  • Pierś z kurczaka w gniazdku z kremowych ziemniaków plus kilka dodatków. Szybki obiad gotowy ;)

  • Z fasolką szparagową

    Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę do lodówki.

  • Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut. A smak nieziemski.

  • Groszkowa z piersią z kurczaka

    Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez kwadrans.

  • Pierś z kurczaka z dodatkiem pieczarek w serowym sosie to propozycja dla tych, którzy mięso drobiowe lubią w każdej formie ;)

  • Pierś z kurczaka w truskawkach

    ..., zlać nadmiar tłuszczu, zalać winem i po zagotowaniu dodać szklankę wody wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Sos doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, wrzucić pokrojone w kostkę truskawki, jeszcze raz...

  • Tak myślałam jak przyrządzić pierś by nie była nudna:) Z dodatkiem dużej ilości marchewki i przypraw wyszła przepyszna,bardzo polecam:)

Artykuły na temat: pierś w kostkę
  • Pierś otulona boczkiem

    Przygotowanie: Filety umyj, osusz. Każdy plaster mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Pomidory pokrój w kostkę (jeśli używasz pomidorów bez zalewy, namocz je we wrzącej wodzie). Do miseczki wsyp ser, dodaj suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem...

  • Czy zakochanie i zdrowa praca serca mogą iść ze sobą w parze? Dzięki czekoladzie, tak! Poznaj zdrowotne i kosmetyczne zastosowanie tego przysmaku. Dowiedz się, komu nie wolno podawać czekolady. Fot. 123RF Cukier, kakao i kozie mleko. Tyle wystarczyło niemieckiej firmie Jordan & Timaeus, aby w 1839 roku wyprodukować pierwszą na świecie czekoladę w kształcie tabliczki. I choć ta forma jest w Polsce jedną z najpopularniejszych, to nikogo nie zdziwi fakt, że w innych krajach mieszkańcy chętniej...

  • Faszerowana pierś indyka

    Natkę i szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Chleb drobno pokrusz. Do miski wrzuć posiekane zioła, dodaj cebulę, pokruszony chleb, starty ser oraz jajka. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.  Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. W środku mięsa zrób nożem głęboką kieszeń...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • Nadziewana pierś indyka

    Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób. Napełnij...

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Pierś kaczki z soczewicą

    Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około 10 minut, aż się zrumieni. Następnie odwracamy i smażymy kolejne 5 minut. Jeszcze raz odwracamy i bez przykrycia 2-3 minuty mocno rumienimy. Zawijamy pierś w folię aluminiową. Papryczkę chili...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Pierś z indyka z morelami

    Mięso umyć, rozciąć nożem tak, aby powstała kieszeń. Natrzeć z wierzchu i w środku solą, pieprzem i tymiankiem. Cebulę, morele i jabłka pokroić w kostkę, zmieszać z 2 łyżkami majeranku i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem.  Mięso nadziać i obwiązać nitką. Ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym, piec w temp. 180°C około 90 min. Po 45 min wlać bulion. 15 min przed końcem pieczenia...

  • Sportowcy, na co dzień wydatkujący więcej energii niż przeciętny człowiek, mają większe zapotrzebowanie na węglowodany, które tę energię dostarczają. Fot. 123RF Organizm osoby uprawiającej sport wyczynowo przystosowany jest do gromadzenia większych zapasów glikogenu, który w czasie wysiłku rozkłada się do węglowodanów. Są one bezpośrednim źródłem energii, a ich dobre źródło stanowią makarony. Nie da się ukryć, że zdaniem większości dietetyków, węglowodany są najważniejszym źródłem energii...