• Informacje na temat:

    pierś pieczona na patelni

Przepisy na temat: pierś pieczona na patelni
  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min (jeśli sznycle mają 2 cm grubości). Plusy: zdrowszy i mniej kaloryczny posiłek oraz... czysta patelnia.  2. W piekarniku: zawijamy natarte przyprawami mięso w pergamin nasmarowany oliwą (wystarczy kilka...

  • Smaczna propozycja na obiad :)

  • Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem

    Składniki na 2 porcje: Pierś z indyka (ok. 300 g) 10 śliwek kalifornijskich 1 łyżka świeżego imbiru Sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kuminu(...) 2 łyżeczki masła 2 liście sałaty Sposób przygotowania: Kolendrę i kumin krótko prażymy na suchej patelni, aż ziarenka zaczną pachnieć. Następnie ucieramy je w moździerzu, dodajemy sól...

  • Pierś gęsi w ziołach - Robert Sowa

    Pieczona pierś z gęsi w ziołach na glazurowanych gruszkach z rozmarynem i śliwowicą podana z kopytkami z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Gęsina na Świętego Marcina stała się już u nas tradycją :) Polecam soczystą, pyszną pierś gęsi pieczoną z jabłkami i majerankiem - połączenie może oczywiste, ale naprawdę pyszne :) Wypróbujecie koniecznie :)

  • Pierś z gęsi w sosie koniakowym z figami

    ...plasterki. Masło roztopić na patelni i dodać konfiturę, a następnie figi i kumkwat. Smażyć 2-3 minuty na słabym ogniu. 10 minut przed końcem pieczenia pierś skropić mocno osoloną wodą i podnieść temperaturę(...)Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, - 400 ml bulionu drobiowego, - cebula, - główka kapusty włoskiej, - 30 g masła, - 1/8 l bulionu warzywnego, - 2-3 łyżki oleju, - opakowanie...

  • Pieczona biała kaszanka podana z warzywną sałatką z kapusty, ogórka,cebuli i papryk. Bardzo polecam.

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa.

  • Gdy koperek obrodzi można go wykorzystać do nafaszerowania piersi z kurczaka...polecam ;)

Artykuły na temat: pierś pieczona na patelni
  • Faszerowana pierś

    Przygotowanie: Umyte mięso oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki. Plasterki boczku wrzuć na suchą, mocno rozgrzaną teflonową patelnię. Smaż na złoto, aż staną się chrupiące. Przełóż je na(...). Dodaj boczek oraz starty ser, wymieszaj. Każdą z piersi rozetnij wzdłuż (nie do końca), aby powstała kieszonka. Napełnij ją szpinakowym farszem. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Faszerowana pierś indyka

    .... Wypełnij ją 2/3 przygotowanego nadzienia chlebowo-ziołowego.  Otwór zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej masło. Włóż mięso, obsmaż na rumiano z obu stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz 45 min...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi kaczki i wstaw do lodówki. 2. Obsmaż mięso na patelni na dużym ogniu, a potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 15 min. 3. Kapustę poszatkuj. Przełóż do garnka. Wrzuć rodzynki i wlej sok. Gotuj przez 15 min. 4. Dodaj miód...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Pierś w sosie serowym

    ...1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 6 części i każdą owijamy paskiem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Pierś kaczki z jabłkami! Zdradzamy, czym natrzeć mięso przed pieczeniem

    ...pomarańczy. Ułóż na zimnej patelni, skórą do dołu. Podgrzej i poczekaj, aż tłuszcz od strony skóry ładnie się wytopi. Dorzuć rozgnieciony czosnek. Przełóż na drugą stronę i lekko podsmaż. Następnie piersi kaczki włóż do żaroodpornego naczynia i włóż do pieca nagrzanego do 180 st. C na 6-8 minut. Na patelni po kaczce ułóż pokrojone jabłka, dołóż pokrojoną w piórka cebulę, wlej trochę oleju i podsmaż...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...