• Informacje na temat:

    piers nadziewana w sosie

Przepisy na temat: piers nadziewana w sosie
  • Potrawy z rusztu dla miłośników drobiu

    Wielkimi krokami zbliża się majówka – raj dla wszystkich miłośników grilla. Jednym z najczęściej wybieranych mięs, specjalnie na spotkania przy ruszcie, jest kurczak. Prezentujemy więc trzy przepisy ekspertów marki Sandra, które pozwolą na przygotowanie drobiu w nowy, oryginalny sposób.

  • Bardzo dobre i bardzo proste danie, wysmienicie smakuje z sosem z czerwonego wina, pieczonymi ziemniakami i warzywami

  • Egzotyczne szaszłyki

    Składniki: 60 dag piersi kurczaka, pieprz 1/2 ananasa 2 papryki 100 ml oleju pasta curry czosnek, sól imbir, kumin 150 ml sosu chili, 1 łyżka sosu sojowego przecier pomidorowy Przygotowanie: 1. Pierś kurczaka opłucz, pokrój na plasterki. Przykryj je folią spożywczą i rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa, a następnie każdy płat pokrój w szerokie paski...

  • PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

  • Pyszne potrawy na cały tydzień

    Latem smakują najlepiej!

  • Pierś drobiowa nadziewana serem, a na dodatek puree ziemniaczane i surówka z marchwi i pomarańczy.

  • Potrawy na cały tydzień

    Te danie posmakują całej rodzinie!

  • Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)

  • Mięciutka cukinia nadziewana soczystym mięsem z kurczaka w kremowym, lekko pikantnym sosie. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a swym wyglądem i smakiem zachwyci każdego.

  • Polędwica wieprzowa ach ta polędwica ... chciałem ją zrobić tylko w sosie musztardowym ale żona namówiła mnie abym nadział ją śliwką - możecie nam wierzyć że to połączenie wyszło przepysznie.

Artykuły na temat: piers nadziewana w sosie
  • Obiad dobrze przemyślany

    Indycza pierś faszerowana pieczarkami Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji 1. W mięsie wytnij...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Wielka majówka

    ...i smarując resztą marynaty. Sałatka z kurczakiem Składniki na 4-5 porcji: 1 opakowanie rukoli, 20 dag grillowanej lub gotowanej piersi z kurczaka, 1 pomarańcza, 1 mała cebula, 1-2 łyżki oliwy, sól...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Podróże kulinarne: Przystanek winogrona

    ...roladę, nadziewana jest ziołami i winogronami, a następnie gotowana w mleku.  Dzięki temu, to dość suche ze swojej natury mięso, nabierze soczystości. Przygotowanie potrawy zajmuje ok 1,5 godziny...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ..., pieczarki. Dodaj do ryżu, przypraw. Wtorek: Kurczak z kaszą i cykorią Składniki: 200 g piersi kurczaka, oliwa, sól i pieprz, 6 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej, cykoria, jabłko, łyżka jogurtu, 2 orzechy(...): Krem z groszku z łososiem Składniki: 2 ziemniaki, czosnek, 450 g rozmrożonego groszku, sól, pieprz, olej, 50 g wędzonego łososia Podsmaż ziemniaki i czosnek. Dodaj groszek, 2 szklanki bulionu...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Mięso na patyku

    ...z pomidorami Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 małe pomidory, czerwona i zielona papryka, powidła śliwkowe, keczup, mieszanka przypraw do mięsa, bazylia, olej do smażenia. Przygotowanie: Piersi...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...