• Informacje na temat:

    piers balu

Przepisy na temat: piers balu
Artykuły na temat: piers balu
  • Miłość i małżeństwo w XIX wieku

    Aby w XIX wieku panna na balu mogła budzić zainteresowanie powszechne, musiała olśniewać wyglądem. W tym celu kupowano jej dwie do trzech sukien balowych, względnie przerabiano te po rodzinie. Suknie niejednokrotnie przechodziły w spadku z pokolenia na pokolenie, stroje bowiem noszono w tamtych czasach zdecydowanie dłużej niż współcześnie.

  • Świetny film, wyśmienite jedzenie przygotowane przez artystów sztuki kulinarnej, cydry rzemieślnicze, wyjątkowe miejsce i grupa ludzi zafascynowanych kuchnią i kinem– to składniki, z których organizatorzy kolejnej edycji imprezy „Kino w kuchni” przyrządzą wyjątkowe wydarzenie. Gotować będą: Jadwiga Lorek i Przemek Błaszczyk a na ekranie „Niebo w gębie”. - O Kinie w kuchni mówimy: projekt 5D, bo doświadczamy go w pięciu wymiarach: towarzyskim, wizualnym, kulturalnym, intelektualnym i...

  • Polki źle oceniają swoje ciała. Jak to wpływa na ich zachowania w łóżku?

    ..., inwestują pieniądze w operacje wydłużania nóg. W Ameryce Południowej dziewczyny na osiemnaste urodziny dostają od rodziców pakiet operacyjny, żeby ich pośladki czy piersi w żaden sposób nie odbiegały(...) bolesna jest rehabilitacja. Weźmy operacje piersi: zgięta w pół nosisz jakieś gorsety i dziwne staniki, śpisz w określonej pozycji, wcześniej faszerując się ketonalem. Kombinezon ma być idealny...

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...

  • Wesele we własnym hotelu

    ...sylwestrową dla przyjaciół i znajomych. - Wszyscy bawili się świetnie w towarzystwie gospodarzy, ich partnerek oraz m.in. Małgorzaty Sochy i Macieja Zakościelnego - zdradza nam jeden z uczestników balu...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • Portret damy

    ...sprawiała wrażenia szczęśliwej. Chyba że to nerwy. - To prawda. Byłam na balu inauguracyjnym jako korespondentka CNN. Faktycznie, w mowie ciała pierwszej pary było coś niezgrabnego. Ich taniec...

  • Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta. Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i...

  • Kochanka wyobraźni: Gala i Salvador Dali

    ...fotografii. Jej pierwszy mąż, poeta Paul Éluard, zawsze nosił przy sobie zdjęcie rozebranej żony i chętnie pokazywał je kawiarnianym towarzyszom. Éluard i Dali poznali się w Paryżu, na balu w ­Tabarinie. Pili szampana, przyglądali się kobietom. Gala była wtedy w Szwajcarii, więc erotycznie opętany nią Éluard pewnie tym częściej wyjmował z portfela jej zdjęcie. Drobne piersi i uniesione szczupłe ramiona...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...