• Informacje na temat:

    pierozki z miesa drobiowego gotowanego

Przepisy na temat: pierozki z miesa drobiowego gotowanego
Artykuły na temat: pierozki z miesa drobiowego gotowanego
  • Talerz pożywnej i smacznej zupy

    Zupa włoska z pierożkami Składniki na 5 porcji: 1 i 1/2 l wywaru drobiowego, cebula, 1/2 opakowania (15-20 dag) kołdunów z mięsem lub pierożków ravioli, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, 2 marchewki(...), 2 marchewki, 1 i 1/2 l wywaru warzywno-drobiowego, szklanka śmietany 18 proc., 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej, sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1. Brokuły podziel na różyczki. Ziemniaki obierz i pokrój...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Świętuj na zdrowie, bez skutków ubocznych

    Rodzinne spotkania i towarzyskie imprezy to okazje do próbowania wielu dań. Nie odmawiaj ich sobie, ale jedz mądrze!

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...

  • Colin w wersji fit

    Znany aktor przynaje - tyję i chudnę na życzenie.

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...i pierożki należą do potraw bardzo lubianych przez dzieci, dlatego łatwo przemycać w nich warzywa, za którymi brzdąc nie przepada. Wystarczy np. do farszu z mielonego mięsa drobiowego dodać ugotowaną...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...