• Informacje na temat:

    pierożki z ciasta francuskiego w 25 min

Przepisy na temat: pierożki z ciasta francuskiego w 25 min
  • Pierogi z ciasta francuskiegi z oliwkami

    Składniki na 12 sztuk: - 30 dag mrożonego ciasta francuskiego, - 25 dag mozzarelli, - 10 dag suszonych pomidorów marynowanych w oleju, - po 10 czarnych i zielonych oliwek, - 5 łyżek orzeszków(...), bazylią, skórką cytrynową i posiekaną papryczką chili. Farsz posól. 4. Na każdy z krążków nakładaj po porcji farszu, z ciasta formuj pierożki, zalepiaj brzegi. Układaj na blasze. Pierożki ponakłuwaj...

  • Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami

  • Bardzo chrupiące pierożki z ciasta francuskiego napełnione farszem z pieczonego mięsa i marchewki podane z sosem śmietanowo-chrzanowym. Ich wykonanie nie zajmie dłużej niż 15 minut, dzięki czemu to wspaniała propozycja uniwersalnego posiłku (śniadanie, obiad lub kolacja), a przy okazji nic się nie marnuje, bo do ich zrobienie potrzebujemy resztek z poprzedniego dnia.

  • Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.

  • Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"

  • Wypróbowany przepis na "Francuskie pierożki"

  • Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego

  • Francuz z polską duszą

  • Nie sądziłam, że tak proste pierożki będą tak rewelacyjne. Po prostu miałam ochotę na ciasto francuskie i szpinak (od którego się zresztą uzależniłam :) ). Z połączenia tych składników powstały najlepsze wytrawne francuskie przekąski, jakie jadłam. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno.

  • Sprawdzony przepis na "Pierożki francuskie"

Artykuły na temat: pierożki z ciasta francuskiego w 25 min
  • Fantazyjne pierogi

    ...szklanką kółeczka. Na każdym ułóż po porcji farszu. Porcje ciasta składaj na pół, zalepiaj brzegi, formując pierożki. Układaj je na przykrytej pergaminem blasze. 3. Pozostałe żółtka roztrzep z łyżką wody(...)Pierożki calzone z serem i kalafiorem Składniki na 12 sztuk: 1/4 l mleka, 4 żółtka, sól, gałka muszkatołowa, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki orzeszków pistacjowych, kalafior, opakowanie gotowego ciasta...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Grzybowe smakołyki

    Leśny pasztet w cieście Przygotowanie: 70 minut. Porcja: 400 kcal. Koszt porcji (bez grzybów): ok. 3 zł. Przepis dla 8 osób. Składniki: • kilogram grzybów • paczka mrożonego ciasta francuskiego(...) w całości ułożyć mniej więcej na środku, wzdłuż foremki. Przykryj masę płatem ciasta, odetnij zwisające brzegi, potnij je na paski i udekoruj wierzch. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 25 minut...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Bogate wnętrze

    ...20 minut. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 260 kalorii Croissanty z czekoladą Składniki na 14-16 sztuk : 50 dag mrożonego ciasta francuskiego, 1 i 1/2 tabliczki mlecznej(...) temp. 180° C piekarnika i piecz ok. 25 minut. Po wyjęciu z pieca posyp cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Przygotowanie: 65 minut Porcja: 345 kalorii Drożdżówki z budyniem Składniki na 14 sztuk...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...