• Informacje na temat:

    pierożki tortellini z grzybami

Przepisy na temat: pierożki tortellini z grzybami
  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Szybki i prosty przepis na przygotowanie obiadu, kolacji lub drugiego śniadania na ciepło.

  • Pyszne drożdżowe pierożki. Mogą być na obiad czy przekąskę. Smakują na ciepło jak i na zimno. Można podać je samodzielnie lub jako dodatek do zup. Polecam i smacznego życzę.

  • Niby banalna zapiekanka, jakich wiele, ale dzięki dodaniu pierożków tortellini zyskuje wyrafinowany smak, doskonałe dla jaroszy lub na piątkowy obiadek. Ja gotuję makaron i pierożki dzień wcześniej, szybciej wtedy się robi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pierożki z grzybami z pieca"

  • Smaczny pomysł na "Pierożki z kapustą i grzybami"

  • Smaczna,łatwa i na każdą okazję

  • Herbaciane pierożki z grzybami i kaszą jaglaną to alternatywa dla popularnych pierogów. Z zieloną herbatą matcha mają piękny kolor i pysznie smakują.

  • Jest to przepis M. Kuronia na Kurpiowskie pierogi z piekarnika, robię je zawsze na Święta i znikają błyskawicznie. Polecam.

Artykuły na temat: pierożki tortellini z grzybami
  • Uszka na trzy sposoby

    Minipierożki z grzybami są tradycyjnym daniem wigilijnym, podawanym zwykle do barszczu. Ale to nie jedyny sposób na te małe pyszności.

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Makarony niebanalnie

    ...cebulę obierz, potnij w piórka. Paprykę rozkrój, usuń środek z pestkami. Resztę opłucz i potnij w paseczki. Rozdrobnione warzywa dodaj do makaronu z grzybami. Polej ogurtem naturalnym, przypraw czosnkiem i szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj i po minucie zdejmij z gazu. Udekoruj na wierzchu paroma listkami bazylii i od razu podawaj. Pierożki tortellini z kabanosami Składniki (4 porcje...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...- pierożki To kawałek ciasta makaronowego, wypełnionego farszem (serowym, mięsnym bądź szpinakowym) złożony na pół, z zagniecionymi brzegami, zwykle trójkątny lub półokrągły. Bardzo przypomina(...), np. pomidorowym, truflowym czy grzybowo-śmietanowym. Typowe ravioli można kupić świeże, z kilkudniową datą przydatności do spożycia, albo mrożone. Tortellini - uszka Po włosku to "małe ciasta...

  • Gdy ze ściółki między drzewami wychylają swe kapelusze pierwsze grzyby, oznacza to, że rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy te ulubione przez nas grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które znaleźć można na łące? Jakie grzyby można zbierać? A jakie są trujące? Korzystając z atlasu, bez trudu rozróżnisz gatunki grzybów jadalnych, poznasz typowe...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...