• Informacje na temat:

    pierogi ze szpinakiem i ziemniakami

Przepisy na temat: pierogi ze szpinakiem i ziemniakami
  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Jak zrobić coś z niczego :)

  • Szybkie i smaczne potrawy ze szpinakiem

    ...pierogi ze szpinakiem Składniki na 4 porcje: 400 g szpinaku 2 cebule 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 40 g sera parmezan 1 jajko 100 g twarożku Sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny...

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Na śniadanie Podsmażone pieczarki są świetnym dodatkiem do jajecznicy, którą możesz podać na pożywne, ciepłe śniadanie - w sam raz na chłodny dzień! Sycąca zupa Zwykły bulion warzywny lub wywar mięsny zmieni się we wspaniałą zupę grzybową, jeśli dodasz do niego pieczarki. Aby ta smaczna zupa była bardziej sycąca, możesz podać ją z ziemniakami, grzankami, pieczywem czy makaronem. Każdą porcję...

  • Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...w 10 minut! Farsz do pierogów Można przygotować go z tuńczyka z posiekaną cebulką, papryką, natką pietruszki, ew. jajkiem na twardo. Dopraw solą, pieprzem, nadziej pierogi. Oryginalne risotto...

  • pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ..., i z małżami, dla fanów ekstrawagancji. Są też potrawy, które darzę specjalnym sentymentem, np. zapiekane ziemniaki ze szpinakiem i boczkiem, które przygotowałam na swoją pierwszą randkę. - Lubię...

  • Polecam mój przepis na najprostsze i najlepsze pierogi ze szpinakiem, bez wyszukanych serów, a po prostu z naszym polskim twarogiem i z mrożonym szpinakiem rozdrobnionym, ponieważ trudno świeży szpinak tak posiekać, by potem nie ciągnął się w farszu i bez większego wysiłku dostajemy przepyszne pierożki - polecam :-)

Artykuły na temat: pierogi ze szpinakiem i ziemniakami
  • Farsze do pierogów na szybko

    Ze szpinakiem 500 g mrożonego szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, opakowanie sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Ruskie 7 ziemniaków, 250 g twarogu, cebula, sól, pieprz. Cebulę drobno siekamy...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Szpinak udomowiony!

    ...doprawić solą i pieprzem (ew. gałką muszkatołową), dosypać parmezan, dodać śmietanę. Do jednego talerza delikatnie wlać obie zupy tak, aby się nie zmieszały. Pierogi ze szpinakiem i fetą Składniki(...) zimnej wody, a potem masło i sól. Wyrobić ciasto. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkować ciasto. Wykrawać krążki. Na każdy kłaść porcję farszu, sklejać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku ok. 5-10 minut...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • W krainie szpinaku

    ...tortownicy układamy naleśniki na przemian ze szpinakiem i warzywami. Zapiekamy 20-30 minut. Podajemy. Roladki szpinakowe a la gołąbki Składniki: 15 dag świeżych liści szpinaku, sól, 2 kromki chleba(...). Rondel przykryj pokrywką i gotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem. Ryż z sosem szpinakowym Składniki: czerwona cebula, 30 dag ryżu, czerwona papryka, 2 łyżki oliwy, 15 dag...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...- Przeciętny Kanadyjczyk czy Amerykanin wie, że z Polski pochodzą pierogi i dobra wódka. Dopiero po przyjeździe do Polski otwierają oczy i kubki smakowe ze zdumienia. I w Ameryce, gdzie mieszkaliśmy trzy lata, i w Kanadzie, gdzie mąż był ambasadorem, zajmowałam się promocją kuchni polskiej wśród polityków, krytyków kulinarnych, szefów kuchni. Byli zdumieni niezwykłą sezonowością, różnorodnością...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...