• Informacje na temat:

    pierogi ze szpinakiem i cukinią

Przepisy na temat: pierogi ze szpinakiem i cukinią
  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...w 10 minut! Farsz do pierogów Można przygotować go z tuńczyka z posiekaną cebulką, papryką, natką pietruszki, ew. jajkiem na twardo. Dopraw solą, pieprzem, nadziej pierogi. Oryginalne risotto...

  • Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.

  • pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku

  • Polecam mój przepis na najprostsze i najlepsze pierogi ze szpinakiem, bez wyszukanych serów, a po prostu z naszym polskim twarogiem i z mrożonym szpinakiem rozdrobnionym, ponieważ trudno świeży szpinak tak posiekać, by potem nie ciągnął się w farszu i bez większego wysiłku dostajemy przepyszne pierożki - polecam :-)

  • Pierogi są tak wdzięcznym daniem, że na ich nadzienie można tworzyć różne wariacje. Dziś przedstawiam wersje ze szpinakiem :)

  • Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"

  • Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"

  • Jest to sprawdzony przepis który wykonany jest z naszych polskich naturalnych produktów .

  • pracochłonne ale smaczne :)

Artykuły na temat: pierogi ze szpinakiem i cukinią
  • Grajmy latem w zielone

    ...pierogi. Przygotowując pierogi, do ciasta dodajmy nieco szpinaku zblendowanego z odrobiną oleju. Ciasto pierogowe będzie miało wtedy atrakcyjny, zielony kolor. Farsz do tych pierogów przygotujmy z posiekanego i podsmażonego na maśle. Dodajemy do niego ser biały i ser feta w równych proporcjach. Doprawiamy farsz solą pieprzem i rozgniecionymi dwoma ząbkami czosnku. Lepimy pierogi z przygotowanego...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Nasza kasza gryczana

    Gdy masz mało czasu, kasza gryczana z grillowanymi warzywami będzie idealnym pomysłem na obiad. Dobrze komponuje się z papryką, cebulą, cukinią i grzybami. Dzięki swojej konsystencji doskonale łączy(...) posiekaną kapustę pekińską, wymieszaj, przykryj i gotuj, co chwilę mieszając i odparowując nadmiar płynu. Dorzuć szpinak i podgrzewaj, aż zmięknie. Podawaj gorące!  Pierogi z kaszą i twarogiem  Wyrób...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Jak obniżyć zbyt wysoki poziom cukru?

    ...z proszku), frytki, placki ziemniaczane, pyzy, knedle, pierogi ruskie, kopytka; - produkty o wysokim indeksie glikemicznym, np. rzepę; - produkty typu fast-food; - wszelkie konserwy. Oznacz...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    ...dzieciom upiec orkiszową pizzę i ulepić pierogi. "Na zdrowiu nie oszczędzamy" - takie hasło w kontekście prawidłowego odżywiania pojawia się nadzwyczaj często. Niemniej ekologiczna kuchnia kojarzy się(...). Począwszy od rodzinnego, czyli Polski. Uwielbiam naszą kuchnię, ale tę... barową. Leniwe, barszcz, naleśniki z serem, pierogi... Kuchnię włoską kocham za makarony, pizze, rozmaite sery. W Tajlandii...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Grzybica: Tego o niej nie wiesz!

    ..., często przyczynia się nasz codzienny jadłospis. Najbardziej szkodliwy jest nadmiar węglowodanów - np. drożdżówka na śniadanie, naleśniki z dżemem lub pierogi z owocami na obiad, kolacja w postaci...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...