• Informacje na temat:

    pierogi z nadzieniem serowym

Przepisy na temat: pierogi z nadzieniem serowym
  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Pierogi  z porzeczkami i twarożkiem

    ...opłukanych i osuszonych porzeczek  delikatnie wmieszaj do masy serowej. Nałóż nadzienie i uformuj pierogi. Wrzuć do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj jeszcze ok. 2 min.

  • Krokiety z nadzieniem ziemniaczano-serowym z dodatkiem suszonych pomidorów i posiekanego szczypiorku są rewelacyjne w smaku.

  • Soczewiaki: Regionalny przysmak z Podlasia, idealny na Karnawał

    Te wywodzące się z kuchni pogranicza polsko-litewskiego miękkie bułeczki ziemniaczane wypełnione są treściwym nadzieniem ze zmielonych nasion soczewicy zmieszanych z usmażoną na złoto cebulką. Częstym dodatkiem jest również boczek, który w wersji wegetariańskiej zamienić możemy na równie sycące wiórki ulubionego sera żółtego. Soczewiaki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno...

  • Tłusty Czwartek za pasem, więc postanowiłam poszperać w przepisach, których jeszcze nie robiłam.Znalazłam takie oto bułeczki, wczoraj zrobiłam na próbę która wyszła bardzo pozytywnie i z pewnością upiekę je na najtłuściejszy czwartek w roku.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    ...), zrekompensuje nam się z nawiązką pod postacią nie tylko samego bigosu. Warto pokusić się przykładowo o upieczenie wytrawnej tarty z nadzieniem kapuściano-grzybowym z dodatkiem suszonych śliwek(...) stworzenia bardzo rozgrzewających dań. Kapusta kiszona tworzy także doskonały duet z grzybami, dlatego jesienne menu nie może obejść się bez takich rarytasów, jak pierogi, paszteciki czy krokiety. Co...

  • Wspaniały, wykwintny deserek- w roli głównej awokado.

  • Szyfr złamany

    ...jak polskie pierogi. Najczęściej nadziewane są resztkami mięs lub serem ricotta, choć coraz częściej można spotkać agnolotti z nadzieniem z owoców morza. Nazwa "agnolotti" oznacza "kapelusz księdza(...) wersje tych kluseczek przyrządzonych z sera ricotta i szpinaku. Gnocchi najczęściej serwowane są z sosem serowym i orzechami, z pesto lub zwykłym sosem pomidorowym. Raczej nie podaje się ich z cięższymi...

  • Rozplywajace sie w ustach brownies z serowa niespodzianka. Przepis zaczerpniety z Kuchni nad Atlantykiem.

Artykuły na temat: pierogi z nadzieniem serowym
  • Przysmaki z sera

    ...pierogi, nadzienie do naleśników. Twaróg sprawdzi się również jako baza past do smarowania pieczywa. Puszyste jak chmurka Dzieci uwielbiają aksamitną konsystencję i lekkość serków...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....

  • Bogate wnętrze

    Od rana chcesz mieć dobry humor? Zjedz na śniadanie rogalika ze słodkim nadzieniem.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Księga smaków: Kurki

    ...ugotuj al dente i polej kurkowo-serowym sosem. Posyp koperkiem. Ciekawostki o kurkach Można je mrozić. Najpierw jednak je zblanszuj, gdyż w przeciwnym razie mogą mieć po rozmrożeniu gorzki smak...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Z brzoskwiniami i morelami

    ...pierogi. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej pierożki, zachowując między nimi spore odstępy (w trakcie pieczenia urosną). Piecz 15-20 min w temp. 200°C. Wystudzone pierożki oprósz cukrem(...) składników. Masę serową przelej na ciasto. Na wierzchu ułóż połówki brzoskwiń. Piecz 35-40 min w temperaturze 170°C.  Bułeczki z nadzieniem Składniki na 12 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...