• Informacje na temat:

    pierogi z mięsem kapustą kwaszoną

Przepisy na temat: pierogi z mięsem kapustą kwaszoną
  • Kluchy i kluski

    ...kluski podaje się wraz z modrą kapustą do pieczonej kaczki, co stanowi typowy dla kuchni wielkopolskiej uroczysty obiad. Ciasto na te kluski przygotowuje się z mąki, drożdży i mąki, z dodatkiem soli(...). Natomiast kopytka z twarogiem mogą przypominać leniwe pierogi, jednak tam tego sera jest dużo więcej. Aby przygotować kopytka należy zmielić ugotowane wcześniej ziemniaki i połączyć z pozostałymi...

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi grzybowe z kwaszoną kapustą"

  • Po raz pierwszy robiliśmy pierogi, tzn. mąż ciasto, ja farsz. Ciasto wyszło fantastyczne! Mięciutkie, elastyczne, po prostu wspaniałe!

  • Kiszona kapusta w plackach ziemniaczanych to dobry pomysł na uatrakcyjnienie i zmienienie smaku w plackach.

  • Są po prostu pyszne:)

  • Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.

  • Pierogi mięsno grzybowe

  • Uwielbiam te pierogi, sycące, bo z mięsem i soczyste, bo z dodatkiem kapusty, koniecznie z mięsem wołowym, może być takim z rosołu. Ja najbardziej lubię je na drugi dzień, odsmażone na masełku klarowanym :)

  • Smaczne, szybko znikają z talerza.

  • z podanej porcji wyszło mi 80 mega pierogów :)) Zawsze jak mi zostanie mięso z rosołu to je mrożę i potem mam w sam raz do pierogów i nie tylko :))

Artykuły na temat: pierogi z mięsem kapustą kwaszoną
  • Problem z pierogami

    ...... pierogi ruskie wiadomo dasz smietane, farsz jest mokry bo to twarog i jest ok a te z miesem... szukam wiec ... rozwiazania... jak wy je podajecie?

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Tego zazdrości nam Europa

    ...już nie jest słona). Zupę zabiel śmietaną. Czas przygotowania: 60 min 250 kcal/1 porcja Pierogi z kapustą Składniki: Farsz: 500 g kwaszonej kapusty, średnia cebula, sól, pieprz, 2 łyżki oleju...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    ...: pierogi (ruskie, z serem, z kapustą), wspomniany żurek, dania warzywne, np. z roślin strączkowych. Siostra Salomea: - Niektórzy stosują w tym okresie Post Daniela (owocowo-warzywny), ale trzeba(...) - wyczekiwania na coś nowego, na inny czas w życiu. Siostra Salomea: - Niektórzy wolą na koniec karnawału spożyć bardziej energetyczny posiłek niż ryby, na przykład karczek zapiekany z kapustą, albo typowo...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Bieszczady

    ...inaczej pierogi, okraszone oczywiście szperką, czyli podsmażona słoniną. Ciekawostką są też bieszczadzkie gołąbki, które przyrządzane są z dodatkiem posiekanej kapusty. Strudzonym wędrowcom po całym...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Przysmaki z patelni

    ...o grubości ok. 5 mm, dużą szklanką wytnij kółka o średnicy ok. 10 cm. Łyżką nakładaj farsz na ciasto i zlepiaj brzegi. Uważaj, aby farsz nie dotykał brzegów ciasta, bo podczas pieczenia lub smażenia pierogi mogą się rozpaść. 4. Na głębokiej patelni roztop smalec. Gdy będzie bardzo gorący, delikatnie wkładaj pierogi. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Pierożki układaj na papierowym ręczniku, aby osączyć...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....