• Informacje na temat:

    pierogi szpinak mrożony

Przepisy na temat: pierogi szpinak mrożony
  • Szybkie i smaczne potrawy ze szpinakiem

    ...pierogi ze szpinakiem Składniki na 4 porcje: 400 g szpinaku 2 cebule 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 40 g sera parmezan 1 jajko 100 g twarożku Sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny(...)Zapiekanka ziemniaczno-szpinakowa z jajkiem Składniki: 800 g ziemniaków Sól 200 ml mleka 3 łyżki masła Tarta gałka muszkatołowa 500 g mrożonego szpinaku 1 cebula 150 g śmietany kremówki...

  • Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.

  • pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku

  • Polecam mój przepis na najprostsze i najlepsze pierogi ze szpinakiem, bez wyszukanych serów, a po prostu z naszym polskim twarogiem i z mrożonym szpinakiem rozdrobnionym, ponieważ trudno świeży szpinak tak posiekać, by potem nie ciągnął się w farszu i bez większego wysiłku dostajemy przepyszne pierożki - polecam :-)

  • Pierogi są tak wdzięcznym daniem, że na ich nadzienie można tworzyć różne wariacje. Dziś przedstawiam wersje ze szpinakiem :)

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi ze szpinakiem"

  • pracochłonne ale smaczne :)

  • Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"

  • Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"

Artykuły na temat: pierogi szpinak mrożony
  • Farsze do pierogów na szybko

    Ze szpinakiem 500 g mrożonego szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, opakowanie sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Ruskie 7 ziemniaków, 250 g twarogu, cebula, sól, pieprz. Cebulę drobno siekamy...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Pierogi i spółka

    ...łyżeczkę farszu, brzegi dokładnie zalepić. Pierożki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 30 minut w temp. 190°C Pierogi ze szpinakiem Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mąki, 2 jajka, 1 łyżka oleju, 50 dag mrożonego szpinaku w listkach, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 20 dag sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Szpinak...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...pierogi mogą się rwać podczas lepienia lub rozpadać w gotowaniu. Z ciasta wykrawaj spore krążki. Na każdy nakładaj po porcji farszu botwinowego, a następnie starannie zlepiaj brzegi. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek, wyjmuj od razu po ich wypłynięciu na powierzchnię i starannie osączaj łyżką cedzakową. Ugotowane i osączone pierogi układaj od razu w żaroodpornym naczyniu. Polej je stopionym...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...

  • Szpinak udomowiony!

    ...doprawić solą i pieprzem (ew. gałką muszkatołową), dosypać parmezan, dodać śmietanę. Do jednego talerza delikatnie wlać obie zupy tak, aby się nie zmieszały. Pierogi ze szpinakiem i fetą Składniki(...)Szynka szpinakowa Składniki na 6-8 porcji: 1 cała szynka o wadze 1,30 kg, 30 dag świeżego szpinaku, 1 cebula l 20 dag sera typu feta, 1 papryczka chili, 2-4 łyżki tartego parmezanu, 3 łyżki...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Szpinakowe cuda

    Dorze przyprawiony szpinak to prawdziwy rarytas dla smakoszy.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...