• Informacje na temat:

    pierogi owocowe

Przepisy na temat: pierogi owocowe
  • Owocowe szaleństwo

    ..., dodaj bitą śmietanę, a następnie pianę z białek. Nie mieszaj za długo, bo mus może się zwarzyć. Na dno pucharków przełóż czereśnie i zalej musem czekoladowym. Pierogi z jagodami Składniki: 300

  • To szybkie i proste ciasto na niedzielne popołudnie

  • Chłodnik jagodowy - liliowe lato na talerzu

    Jagody to nie tylko jagodzianki i pierogi z jagodami. Kto jeszcze nie zna smaku jagodowego chłodnika, powinien szybko to nadrobić. Sezon jagodowy w pełni.

  • Chcesz zrobić niespodziankę dla partnera ugotuj takie pierogi.

  • Tradycyjny barszcz czerwony z grzybami i suszonymi śliwkami

    Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich – to tylko kilka z wielu inspiracji, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i pełne magicznej atmosfery.

  • Owocowe skórki, czyli wegańskie żelki są bogate w mikroelementy i tak intensywne w smaku, że nie potrzebują sztucznych barwników, aromatów,

  • Owoce, na które czekamy

    ...truskawki tracą świeżość, przebierz je, a potem zmiksuj z mlekiem, kefirem lub maślanką oraz odrobiną cukru do smaku, albo też wykorzystaj do przygotowania zupy owocowej. Warto wiedzieć Chociaż...

  • owocowa przekąska np. do grilla

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Jeden z najzdrowszych, najlepszych napojów, to sok wyciśnięty ze świeżych jabłek. Warto regularnie częstować nim całą rodzinę! Pierogi Z farszem z jabłek i odrobiny białego sera smakują wprost...

  • Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.

Artykuły na temat: pierogi owocowe
  • Pierogi z gruszką

    Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są dania z naszej własnej strefy klimatycznej. Rodzime produkty są zdrowsze, gdyż nie są długo transportowane i przechowywane. Zatem czy może być coś lepszego niż własnoręcznie lepione pierogi z naszymi polskimi gruszkami?

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Owocowy obiad i deser

    Truskawki jadamy często utarte z cukrem. Czasem dokładamy do nich śmietanę lub miksujemy z jogurtem. Pierwsze maliny najlepiej smakują prosto z krzaka, a czereśnie - z drzewa. Później warto poświęcić tym owocom odrobinę więcej uwagi, żeby przygotować z nich pyszny, letni posiłek. Dlatego prezentujemy kilka prostych przepisów nie tylko na desery z czerwcowych owoców, ale także na zupę i pierogi...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Owocowe leki prosto z lasu

    Smakują o niebo lepiej niż te z apteki, ale mają jedną wadę: są delikatne i łatwo się psują.

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Wareniki

    Pierogi możesz polać słodką śmietanką.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Księga smaków: Kurki

    Ich miąższ ma korzenny, lekko owocowy zapach, a smak tych grzybków to uczta dla podniebienia.

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy też Australijczycy zachwycają się ich smakiem. Tylko jak je przygotować, aby były nie tylko smaczne, ale również bardzo ładne? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy twierdzą, że w przypadku pierogów liczy się przede wszystkim wnętrze. Pomysłów na różnego rodzaju farsze - zarówno te słodkie, jak i wytrawne - znajdziecie co nie miara. Jednak naszym zdaniem, równie istotnym...