• Informacje na temat:

    pierogi.. 2 razy zamrożone

Przepisy na temat: pierogi.. 2 razy zamrożone
  • Pyszny i ładnie wygląda.

  • Kojarzycie tę reklamę popularnego batonika czekoladowego Kinder Country? Młody chłopak, pełen werwy, fika, podskakuje, brodzi w strumieniu, buszuje w zbożu, udaje kurczaka i ogólnie biega jak nakręcony, a zaraz potem delektuje się czekoladowo - zbożowym "kinderkiem". Chcecie mieć także tyle energii, pozytywnego nastawienia i zjeść coś równie pysznego, tylko w wersji XXL? Jeśli odpowiedź brzmi "tak", koniecznie zróbcie to ciasto. Usta same rozciągają się w uśmiechu już przy pierwszym kęsie. Na...

  • Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa

  • Chleb upiekłam z dwóch rodzajów mąki, żytniej i pszennej chlebowej. Chleb jest bardzo łatwy w zrobieniu. Wystarczą mąki, sól, woda i drożdże. Polecam.

  • Smacznego :)

  • jes drogi ale pysznyt ideal ne na specjalne okazje :)

  • Pierogi nadziewane farszem lub przyprawione aromatycznym sosem mogą stać się kulinarnym sukcesem każdej gospodyni! :)

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi z malinami"

  • Trzy pierogi, które uwielbiają moi domownicy, bez nich Święta nie są świąteczne :)

Artykuły na temat: pierogi.. 2 razy zamrożone
  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

    ...  Tak czasami mam, że ogarnia mnie chęć na polskie jadło. Może to być jakaś polska zupa, albo nagła ochota na placki ziemniaczane czy pierogi. Pojawia...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...wielkości, od 6 zł/3 szt.), torebki strunowe, z suwakiem (w różnych rozmiarach, od 6 zł/20 szt.) i opakowania próżniowe (od 3 zł). Pudełka można używać wiele razy i ustawiać je w porządku na półkach zamrażarki. Z kolei torebki łatwiej tam umieścić, bo niezamrożone produkty bez problemu dopasowują się kształtem do wyznaczonego miejsca. 2. Podział na porcje  Pamiętaj, aby powtórnie nie mrozić dań wyjętych...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...chociażby śniadania i kolacje dla wszystkich równocześnie. Zużyjemy wtedy 2-4 razy mniej energii na zapieczenie grzanek, podgrzanie parówek czy ugotowanie jajek. I zaoszczędzimy ok. 10-20 zł(...). foliopisem, aby nie zastanawiać się, co to jest i kiedy zostało zamrożone.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Letnie zatrucia pokarmowe - jak ich uniknąć?

    ...w chłodni, nie kupuj ich. Zdradliwe są także lody, które zostały raz rozmrożone, a potem ponownie zamrożone. Niska temperatura nie niszczy salmonelli, jedynie hamuje rozwój bakterii. Giną one dopiero(...) garmażerka np. pierogi z mięsem, sałatka z majonezem czy pasztet. Pamiętaj, jeśli stwierdzisz, że mięso jest niedogotowane czy niedopieczone, zrezygnuj z jedzenia go. Jeśli zarazisz się salmonellą...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy też Australijczycy zachwycają się ich smakiem. Tylko jak je przygotować, aby były nie tylko smaczne, ale również bardzo ładne? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy twierdzą, że w przypadku pierogów liczy się przede wszystkim wnętrze. Pomysłów na różnego rodzaju farsze - zarówno te słodkie, jak i wytrawne - znajdziecie co nie miara. Jednak naszym zdaniem, równie istotnym...

  • ABC letniej diety

    .... Nie zamawiaj smykowi pizzy, karkówki czy smażonej kiełbasy. Pytaj raczej o rybę, szaszłyki drobiowe, sałatki z surowych warzyw, zupy, pierogi z serem i dania "kuchni domowej". Przedszkolakowi możesz(...) deser lub podwieczorek (wtedy - z porcją owoców sezonowych), aby maluch nie stracił apetytu na obiad lub kolację. Staraj się też, by smyk nie jadł lodów częściej niż 3-4 razy w tygodniu. Unikaj...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...