• Informacje na temat:

    piekielne pulpety

Przepisy na temat: piekielne pulpety
  • UWAGA !!! latwe i szybkie piekielnie ostre danie, to co lubią nasi panowie !!!

  • Pełne aromatu sycące danie doskonale rozgrzewa w chłodne dni.

  • Sprawdzony przepis na "Piekielne grzybki w zalewie"

  • Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny

  • Danie proste ale i smaczne.

  • Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.

  • Przepyszne pulpety same zarówno jak i w sosie koperkowym czy pomidorowym.

  • Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.

  • Dzieci je uwielbiają ;-D

  • Przepis wart wypróbowania: "Pulpety zapiekane"

Artykuły na temat: piekielne pulpety
  • „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” powraca! Będzie jeszcze bardziej piekielnie! Po wielkim sukcesie pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen" przyszedł czas na drugą odsłonę największego kulinarnego show w Polsce! Jeszcze więcej uczestników, nowe menu, zaskakujące zadania, spektakularne kary i nagrody oraz jeszcze bardziej bezkompromisowy, bezwzględny i nieobliczalny szef Wojciech Modest Amaro. Drugi sezon "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" już od dzisiaj, 9 września na antenie...

  • Już dzisiaj zobaczymy nowy show Polsatu "Hell's Kitchen - Piekielna kuchnia". Ciekawi was, czym zaskoczy nas gospodarz, Wojciech Modest Amaro? Zobaczcie! Czy Amaro to godny następca Ramsaya?    fot. informacja prasowa Ostry, krzykliwy, nie stroniący od wulgaryzmów - takiego Wojciecha Modesta Amaro nie znał chyba nikt! Intrygi, łzy, krzyki, złość - w materiale wideo widać, że uczestnicy nie będą mieli łatwego życia w restauracji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" i już od samego początku...

  • Linia chipsów Lay's Strong została wzbogacona o dwa mocne warianty. Konsumenci gustujący w pikantnych smakach mogą teraz wybrać swój własny poziom ostrości. Marka Lay's rozszerzyła linię Lay's Strong o dwa nowe smaki. Do Ostrego Chilli dołączają Mocne Piri Piri i Piekielne Wasabi. "Lay's Strong to prawdopodobnie najmocniejsze chipsy na rynku. W związku z tym adresujemy je głównie do mężczyzn. W tym roku oprócz klasycznego już Ostrego Chilli do kompanii dołączają Mocne Piri Piri i Piekielne...

  • Za nami piekielnie gorące emocje, które jeszcze nigdy nie osiągnęły tak wysokiej temperatury! Drzwi "Piekielnej Kuchni" otworzyły się na najważniejszą, finałową kolację. Wczorajszy serwis, w najpopularniejszej restauracji na świecie, był pierwszym finałowym serwisem w historii polskiej edycji "Hell's Kitchen", a Łukasz Kawaller został pierwszym zwycięzcą kulinarnego show Polsatu. Finał programu na antenie Telewizji POLSAT oglądało ponad 2 miliony widzów. Obecnie trwa przyjmowanie zgłoszeń...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Tani i szybki obiad, to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. Można zjeść równie tanio, a w domu i to bez zapasów weków od mamusi. Fot. 123RF/Picsel Wymyślanie obiadu z pustym żołądkiem, podczas przechadzania się po sklepie, nie jest najlepszym pomysłem. Zazwyczaj do koszyka wędrują przypadkowe produkty, na które właśnie nabieramy ochoty. Z reguły nie zwracamy uwagi na ceny, bo przecież się spieszymy, bo jesteśmy głodni, bo już chcemy do domu. Efektem są rachunki opiewające na kwotę...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Pani Moniki L. z Sanoka. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Klaudii Ch. z...