• Informacje na temat:

    piekielna zupa rybna

Przepisy na temat: piekielna zupa rybna
  • Bardzo smaczna zupa

  • Bardzo pyszna zupa,szybka i prosta.

  • Smaczna, lekko pikantna. Obok pomidorowej, ogórkowej czy rosołu będzie z pewnością ciekawą odmianą menu.

  • Bardzo smaczna i pożywna

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa rybna"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa rybna"

  • Smaczny pomysł na "Zupa rybna"

  • Smaczny pomysł na "Zupa rybna"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa rybna"

Artykuły na temat: piekielna zupa rybna
  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” powraca! Będzie jeszcze bardziej piekielnie! Po wielkim sukcesie pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen" przyszedł czas na drugą odsłonę największego kulinarnego show w Polsce! Jeszcze więcej uczestników, nowe menu, zaskakujące zadania, spektakularne kary i nagrody oraz jeszcze bardziej bezkompromisowy, bezwzględny i nieobliczalny szef Wojciech Modest Amaro. Drugi sezon "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" już od dzisiaj, 9 września na antenie...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Za nami piekielnie gorące emocje, które jeszcze nigdy nie osiągnęły tak wysokiej temperatury! Drzwi "Piekielnej Kuchni" otworzyły się na najważniejszą, finałową kolację. Wczorajszy serwis, w najpopularniejszej restauracji na świecie, był pierwszym finałowym serwisem w historii polskiej edycji "Hell's Kitchen", a Łukasz Kawaller został pierwszym zwycięzcą kulinarnego show Polsatu. Finał programu na antenie Telewizji POLSAT oglądało ponad 2 miliony widzów. Obecnie trwa przyjmowanie zgłoszeń...

  • Już dzisiaj zobaczymy nowy show Polsatu "Hell's Kitchen - Piekielna kuchnia". Ciekawi was, czym zaskoczy nas gospodarz, Wojciech Modest Amaro? Zobaczcie! Czy Amaro to godny następca Ramsaya?    fot. informacja prasowa Ostry, krzykliwy, nie stroniący od wulgaryzmów - takiego Wojciecha Modesta Amaro nie znał chyba nikt! Intrygi, łzy, krzyki, złość - w materiale wideo widać, że uczestnicy nie będą mieli łatwego życia w restauracji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" i już od samego początku...

  • Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie obiadu bez „pierwszego dania”. Zobaczcie, czego nie wiedzieliście na temat zup! 1. Zupa odchudza, i to na długo! Z badań przeprowadzonych w 2005 roku wynika, że dieta niskokaloryczna jest o 50 proc. skuteczniejsza, jeśli regularnie pojawia się w niej zupa. Efekty tej diety utrzymują się też dłużej. Osoby, które dwa razy dziennie jadły zupę chudły więcej i na dłużej, niż osoby jedzące zwykłe...