• Informacje na temat:

    pieczony boczek w plasterkach

Przepisy na temat: pieczony boczek w plasterkach
  • Harmonijki z boczkiem

    ...talerz, by trochę przestygły. Olej wymieszaj z ziołami i przyprawami. Odstaw na czas gotowania się ziemniaków. Do oleju możesz dodać łyżeczkę musztardy.2. Boczek pokrój na kwadratowe kawałki. Podsmaż je...

  • Boczek jest aromatyczny, kruchy i super smakuje.

  • Nadziewana pieczeń rzymska

    Przygotowana według naszych przepisów nigdy się nie znudzi. Zawsze świetnie smakuje i apetycznie wygląda. Możesz ją serwować na codzienne obiady i rodzinne uroczystości.

  • Pieczony boczek zna i lubi niemal każdy z nas. Pachnący, soczysty, a jeśli trafi się nam chudy kawałek - jest idealny na kanapki :) pojawia się na stole z okazji różnych świąt, ale też i bez żadnej okazji. Do jego przygotowania nie trzeba też jakiejś specjalnej filozofii ani tajemnych mocy, wystarczy kawałek boczku i trochę przypraw :)

  • Zawijaski z boczkiem

    Zachwycą Cię prostotą i smakiem!

  • Na co dzień i każdą okazję.

  • Pieczeń w winnej marynacie

    ...z marynaty i wytrzyj. Owiń plasterkami boczku i obwiąż bawełnianą nitką, by boczek dobrze przywarł do mięsa. Schab włóż do rękawa do pieczenia (możesz dołożyć warzywa z marynaty lub 1 główkę czosnku...

  • Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.

  • Placek z papryką i boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Kapustę opłucz, odciśnij. Ziemniaki obierz, grubo zetrzyj, połącz z żółtkami oraz śmietaną. Masę przypraw na pikantnie solą ziołową, białym pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. 2. Papryki oczyść, miąższ pokrój w paseczki. Boczek potnij w cienkie plasterki. Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj masę ziemniaczaną. Na niej równomiernie rozłóż plasterki boczku...

  • No wiem, pieczony boczek nie należy ani do najzdrowszych ani do niskokalorycznych dań … ale jak pachnie!!!!! Nie robię go zbyt często, dlatego do czasu do czasu, gdy pojawia się na moim stole, nie mogę się opanować i nie uszczknąć choć kawałka … A już apogeum rozkoszy dla podniebienia stanowi przypieczona na chrupiąco skórka – ale o tym ciiiii :)

Artykuły na temat: pieczony boczek w plasterkach
  • Śliwki zawijane w boczek

    Śliwki umyć, poprzekrawać ostrożnie, żeby nie przeciąć skórki do końca, pousuwać pestki. Każdy owoc owinąć dokładnie plasterkiem boczku i spiąć szpadką lub wykałaczką.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć owinięte boczkiem śliwki i piec około 30 minut w temp. 190°C, aż boczek się ładnie zarumieni. Wyłożyć do miseczek i podawać. Tę przekąskę można przygotować wcześniej, a upiec tuż przed...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Grzyby w pieczonych ziemniakach

    Przygotowanie: Ziemniaki obłożyć plasterkami czosnku, piec w folii przez 15 minut w temp. 200°C. Oczyścić grzyby. Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, dodać grzyby, oprószyć majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Boczek przesmażyć. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, obłożyć grzybami i boczkiem. Skropić śmietaną, udekorować majerankiem. Zobacz także:

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Pieczone warzywa z wędzonką

    ...1. Ziemniaki, rzepę i marchewki obrać, pokroić: ziemniaki w plasterki, marchew i rzepę w słupki. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, boczek w drobną kostkę,  metkę w cienkie plasterki.  Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. 2. Fasolkę umyć, odciąć  końce, obrać z włókien, strączki przełamać na pół. 3. Wszystkie składniki  wymieszać. Układać warstwami w dużym, żaroodpornym naczyniu...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Tarta z grzybami, boczkiem i parmezanem

    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojony w kostkę boczek, a po chwili obraną i posiekaną cebulę.  Umyj dokładnie grzyby. Pokrój w plasterki i wrzuć na patelnię. Smaż wszystko około 10(...) lodówki.  Podsyp ciasto mąką, rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i podpiecz tartę przez 12-15 minut. Następnie wyłóż na nią grzyby i boczek.  Wymieszaj jaja ze...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Rozmaitości z pieca

    ..., drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem. Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...