• Informacje na temat:

    pieczony boczek na winie w piekarniku

Przepisy na temat: pieczony boczek na winie w piekarniku
  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż go na chrupko. Dodaj posiekaną cebulę i groszek. Duś 5 minut, wymieszaj z beszamelem. Ziemniaki i seler odcedź. Dolej mleko z masłem i utrzyj na piure(...). 4. Zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180 st. Udekoruj listkami natki i ew. pieczonymi dymkami. Kieszonki z żółtym serem Składniki: duży podwójny filet z piersi kurczaka 4 duże plasterki kiełbasy...

  • Boczek jest aromatyczny, kruchy i super smakuje.

  • Made in USA

    ...w pióra cebulę. Duś ją do miękkości, po czym zalej winem i gotuj aż nabierze konsystencji konfitury. Rozłóż na pergaminie boczek i wstaw do piekarnika pod grill. Uformuj cztery kotlety o wadze 300(...) Gloster lub Cortland, 2 białe cebule, 70 ml wina białego, 300 g żurawiny, 100 g cukru, 40 ml wody, 2 ogórki małosolne Usmaż boczek, cebulę i jabłka (ze skórką). Po dziesięciu minutach wlej wino...

  • Pysznie pachnący czosnkiem

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...w posolonej wodzie, odcedź. Boczek zalej wodą (1,5 l), dodaj pietruszkę, seler i cebulę, ugotuj. Z wywaru wyjmij boczek i warzywa. Mieszając, powoli dolewaj zakwas. Zagotuj, dopraw roztartym czosnkiem, kminkiem, majerankiem i ew. pieprzem. Dolej śmietanę. Dodaj pokrojone w plasterki i podsmażone: kiełbasę i boczek wraz z tłuszczem, ziemniaki i grzyby. Za 14 zł: Składniki:  ●20 dag boczku...

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Świąteczna gęś po francusku

    ...bekonu, - 15 g masła, - 4 łyżki bazy do sosów, - 1 łyżka Creme fraiche Przygotowanie: Bagietkę, cebulę, boczek i gęsią wątróbkę pokroić w kostkę. Pietruszkę i tymianek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć boczek, dodać cebulę, następnie wątróbkę. Dodać zioła, posolić i popieprzyć. Zmieszać z bagietką i trzymać pod przykryciem 10-25 minut. Z gęsi wyjąc pozostałe podroby. Gęś dobrze...

  • Na co dzień i każdą okazję.

  • Nie jedz indyka w święta!

    .... Włożyć do osolonego wrzątku na ok. 20 minut. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać brukselkę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, dusić jeszcze 10 minut. Sos spod gęsi zlać, zebrać(...) weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone...

  • Boczek w portugalskiej wersji...skosztujecie, nie będziecie mogli opanować się przed kolejnymi kęsami.

Artykuły na temat: pieczony boczek na winie w piekarniku
  • Wyborne pieczyste

    ...brytfance. Oprósz boczek majerankiem i papryką, posmaruj olejem. 4. Piecz około 70 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° C. Od czasu do czasu polewaj sosem, który powstał. Udekoruj(...). 2. Wyjmij mięso, ostudź. Żelatynę namocz w winie. Gdy spęcznieje, zalej gorącym bulionem i mieszaj, aż żelatyna się lekko rozpuści. Odrobinę zalewy wlej na półmisek, by przykryła dno i wstaw do...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ..., wędzone kości. Zalej je wodą, gotuj ok. godziny. Pod koniec dodaj kiełbasę, gotuj jeszcze kilkanaście minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i smaż na średnim ogniu, aż boczek i cebula się zrumienią. Przełóż do garnka, zalej odcedzonym wywarem (grzyby i kiełbasę zachowaj). Dodaj zakwas, rozgnieciony...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Nie tylko marcepan

    ..., goździki i pieprz. Gotować 30 minut pod przykryciem, na średnim ogniu. Cebulę, marchewkę i boczek pokroić w kostkę, ziemniaki w słupki (ok. 1x3 cm). Boczek smażyć z cebulą 2-3 minuty. Mięso(...) g cukru wymieszać i posypać ciasto. Na wierzchu ułożyć płatki masła. Odstawić na 10 minut. W rozgrzanym do 200 st. C piekarniku piec 40-45 minut. Na sos waniliowy: mąkę ziemniaczaną wymieszać ze 100 ml...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Jabłko - smak jesieni

    ...spożycia, do sałatek i na kompoty. Boczek faszerowany jabłkami Składniki: 2 kg boczku, cebula, 5 kwaśnych jabłek, sok z cytryny, garść suszonych śliwek bez pestek, kilka goździków, szklanka(...) śliwki, goździki i odstaw. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Ułóż jabłka i śliwki. Otwór zszyj lub zepnij wykałaczkami. Włóż boczek do brytfanny, wlej wino i trochę wody. Całość włóż...

  • 7 i 8 marca w Krakowie odbędzie się Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej organizowany przez sieć sklepów KONDRAT Wina Wybrane i jego krakowskie przedstawicielstwo. W czasie kursu będzie między innymi możliwość degustacji 20 różnych win oraz odbędą się warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Spotkanie poprowadzą doświadczeni sommelierzy i eksperci sieci sklepów KONDRAT Wina Wybrane. W czasie warsztatów będzie okazja, aby poznać regiony winiarskie, tajniki łączenia wina z potrawami, a także...

  • Dwa w jednym

    Opcjonalnie: wolnowar Na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż z obu stron żeberka. Gdy się zezłocą, wrzuć do dużego garnka (4 l) lub wolnowaru, dopraw solą i pieprzem. Na tej samej patelni przesmaż boczek(...) pokrywką, pozostaw w piekarniku 3 godziny. Jeżeli używasz wolnowaru, gotuj w nim żeberka pod przykryciem ok. 8 godzin. Przed podaniem usuń tymianek i liście laurowe. Podawaj ze świeżym pieczywem...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie odcedza się skórki...