• Informacje na temat:

    pieczone ziemniaki w mundurkach z salatko sledziowa

Przepisy na temat: pieczone ziemniaki w mundurkach z salatko sledziowa
  • Przepisy na weekendową biesiadę

    ...posiekaj, dodaj do śledzia. Delikatnie wymieszaj.  2. Kilka ziemniaków ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj majonez, śmietanę, sól, pieprz i mielone ziele angielskie. Sos i ziemniaki dodaj do całości. Resztę ziemniaków wyszoruj szczoteczką, natnij, wypełnij masłem i serem żółtym. Piecz do miękkości 35 minut w temp. 200°C. Napełnij sałatką śledziową...

  • Ziemniaki pieczone w piekarniku, w mundurach z rozmarynem i oliwą.

  • Pyszny dodatek do mięs, ryb lub jako samodzielne danie, ja dzisiaj podałam je z fasolką szparagową :-)

  • Smaczna przekąska dla osób w każdym wieku.

  • Smaczny pomysł na "Ziemniaki w mundurkach"

  • Dzisiejszy obiad to przede wszystkim prostota wykonania przy zachowaniu walorów smakowych (bo któż nie lubi pieczonych ziemniaczków) i dużej dawce witaminy C. W sam raz na te chłodne dni. Zapraszam na pieczone ziemniaki w mundurkach i słodko-kwaśną surówkę z kiszonej kapusty i ananasa.

  • Smaczny pomysł na "Ziemniaki zapiekane w mundurkach"

  • Podobno na Kaszubach to regionalna potrawa:) Ja nie jestem z Kaszub, ale u mnie w domu od zawsze się takie jadło:) Pychota.

  • Zdradzę Wam swój sposób na przygotowanie idealnego, soczystego steka. Do tego dzisiaj lekka, odświeżająca sałatka i ziemniaki w mundurkach.

  • Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym

Artykuły na temat: pieczone ziemniaki w mundurkach z salatko sledziowa
  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...i siekanymi migdałami. Obiad: Filet z mintaja pieczony w folii. Ziemniaki w mundurkach. Gotowany kalafior w przyprawach. Podwieczorek: Pieczone jabłka z cynamonem. Kolacja: Zupa jarzynowa bez(...) sałat z wędliną drobiową, świeżym ogórkiem i papryką, z dodatkiem oliwy. Obiad: Porcja dorsza przygotowana na parze, ziemniaki z wody, sałatka z ogórków. Podwieczorek: Sałatka owocowa z melona, jabłka...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ..., a nawet kilkanaście godzin przed podaniem, aby mogła poleżeć w chłodnym miejscu. Danie najczęściej podawane jest z ziemniakami - w grę wchodzi także wersja w mundurkach - oczywiście na ciepło(...) zamiast niego pojawiają się inne rybne rarytasy, choćby w postaci pstrąga pieczonego wraz z włoskimi orzechami, miodem naturalnym, koncentratem pomidorowym, masłem i winem. Ciekawą propozycją może okazać...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Święta w Europie

    ...kilkakrotnie wypłukać w czystej wodzie, potem osusz je i pokrój w dużą kostkę. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Gdy wystygną, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj(...) z ciastem i piecz 12-15 min. Ściereczkę kuchenną posyp cukrem wanilinowym. Upieczone ciasto natychmiast przełóż na ściereczkę papierem do góry. Powoli zdejmij papier a ciasto ze ściereczką zwiń wzdłuż...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Smacznych świąt

    ...pieprzem ziołowym. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Śmietankę ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj majonez i koncentrat buraczany. 2. Układaj(...) śledziowych, sok z cytryny, pieprz ziołowy, po 4 ugotowane buraki i ziemniaki, 180 ml śmietanki kremówki, 200 ml majonezu, 3 jabłka, łyżka koncentratu buraczanego, 2 pęczki szczypiorku, sól, świeży...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...