• Informacje na temat:

    pieczone udka w cieście naleśnikowym

Przepisy na temat: pieczone udka w cieście naleśnikowym
  • Pyszny niedzielny obiad

    ...rozgrzewaj po 3-4 łyżki oleju. Cukiniowe słupki kolejno zanurzaj w cieście naleśnikowym. Od razu kładź je porcjami na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor (zajmie to ok. 15 minut). Pod koniec(...)Udka w czosnku i ziołach Sposób przygotowania Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Od pozostałych gałązek oderwij listki oraz igiełki i drobno je posiekaj. Zieleninę wymieszaj...

  • Smaczny pomysł na "Udka w cieście naleśnikowym"

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    ...beszamelem i piecze ok. 30 min w 180 st. Można go też smażyć w cieście naleśnikowym (bulwy kroimy w plastry ok. 1/2 cm grubości). Łodygi dodane do zupy razem z włoszczyzną sprawiają, że bulion jest(...). Wymieszaj składniki sosu. Polej nim sałatkę. Zapiekany z kurczakiem   Udka opłucz, osusz. Koper pokrój. Wymieszaj sól, pieprz, chili, lubczyk z oliwą. Posmaruj pastą mięso. Koper polej oliwą. Udka...

  • Pikantny kurczak doskonały do sałatek lub jako danie główne. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

  • Coś wspaniałego:))Mój teść przepada za tą rybką!!!

  • Sprawdzony przepis na "Śledzie smażone w cieście naleśnikowym"

  • Doskonały pomysł na obiad , pyszny . Świetna propozycja dla tych , którzy nie lubią kurczaka w tradycyjnym wydaniu .

  • Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście naleśnikowym. W sumie nie dziwie się. W cieście naleśnikowym można tak naprawdę smażyć różne owoce, na przykład banany. Ja jednak jestem zwolenniczką klasyki. Jabłka w cieście naleśnikowym po pewnym czasie stały się jednymi z moich ulubionych szybkich deserów. Polecam!

  • Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.

  • Fajna kompozycja fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym. Tak przyrządzone polędwiczki można podać jako przekąskę i nie tylko.

Artykuły na temat: pieczone udka w cieście naleśnikowym
  • Udka na 7 sposobów

    ...- kolejne przepisy!

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Wracasz późno do domu lub zapominasz zabrać ze sobą obiad do pracy. Wielu z nas w takiej sytuacji sięga po telefon, wykręcając numer do najbliższej chińskiej restauracji. Wertując menu takiego lokalu, warto mieć na uwadze, iż niektóre dania mogą być szczególnym zagrożeniem dla naszej sylwetki. Geneza sztuki kulinarnej Chin ściśle związana jest z historią oraz warunkami klimatycznymi tego najludniejszego państwa w świecie. W kulturze chińskiej pożywienie nie tylko zaspokaja głód, ale jest...

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...