• Informacje na temat:

    pieczone placki z serkiem wiejskim

Przepisy na temat: pieczone placki z serkiem wiejskim
Artykuły na temat: pieczone placki z serkiem wiejskim
  • Omlety, placki, racuszki

    ...wolisz cytrusowe aromaty, dosyp szczyptę startej skórki pomarańczowej lub cytrynowej. Omlet można podać na deser (z owocami, bitą śmietaną albo gałką lodów) lub na śniadanie np. z serkiem...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • A na talerzu maj

    ...i roszponkę ułóż w miseczkach, dodaj rybę, jajka i po łyżce serka. Każdy sam powinien smarować serkiem warzywa i doprawić sałatę solą i pieprzem. Dorsz na zielonej soczewicy Dla 6 osób(...) wsyp posiekaną natkę pietruszki. Na każdy talerz nakładaj porcję gorącej soczewicy, na nią kładź dorsza oraz upieczone pomidorki. Szparagi na maśle Dla 6 osób Czas przygotowania: 30 minut...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    Chcesz trzymać dietę i odżywiać się zdrowo, jednak w pracy możesz kupić tylko drożdżówki albo batony z automatu? Oto kilka pozycji na pożywną i lekką przekąskę, którą z łatwością zabierzesz do pracy i będzie ci smakować nawet na zimno.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Słodkie co nieco

    ...ręczniku. 5. Jeszcze ciepłe placki smaruj na przemian serkiem homogenizowanym i duszonymi jabłkami. Układaj po kilka w wieżyczki i podawaj udekorowane cząstkami jabłek. Przygotowanie: 45 minut Porcja...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ...teflonowej).Omlet z curry i miętą. Co najmniej 1,5 l wody. • Etap II - Menu dzienne: Śniadanie: roladki z kilku plastrów chudej szynki drobiowej nadziewanych serkiem homogenizowanym. Obiad: rumsztyk...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...