• Informacje na temat:

    pieczone placki z serkiem wiejskim

Przepisy na temat: pieczone placki z serkiem wiejskim
Artykuły na temat: pieczone placki z serkiem wiejskim
  • Omlety, placki, racuszki

    ...wolisz cytrusowe aromaty, dosyp szczyptę startej skórki pomarańczowej lub cytrynowej. Omlet można podać na deser (z owocami, bitą śmietaną albo gałką lodów) lub na śniadanie np. z serkiem...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • A na talerzu maj

    ...i roszponkę ułóż w miseczkach, dodaj rybę, jajka i po łyżce serka. Każdy sam powinien smarować serkiem warzywa i doprawić sałatę solą i pieprzem. Dorsz na zielonej soczewicy Dla 6 osób(...) wsyp posiekaną natkę pietruszki. Na każdy talerz nakładaj porcję gorącej soczewicy, na nią kładź dorsza oraz upieczone pomidorki. Szparagi na maśle Dla 6 osób Czas przygotowania: 30 minut...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    Chcesz trzymać dietę i odżywiać się zdrowo, jednak w pracy możesz kupić tylko drożdżówki albo batony z automatu? Oto kilka pozycji na pożywną i lekką przekąskę, którą z łatwością zabierzesz do pracy i będzie ci smakować nawet na zimno.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Słodkie co nieco

    ...ręczniku. 5. Jeszcze ciepłe placki smaruj na przemian serkiem homogenizowanym i duszonymi jabłkami. Układaj po kilka w wieżyczki i podawaj udekorowane cząstkami jabłek. Przygotowanie: 45 minut Porcja...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ...teflonowej).Omlet z curry i miętą. Co najmniej 1,5 l wody. • Etap II - Menu dzienne: Śniadanie: roladki z kilku plastrów chudej szynki drobiowej nadziewanych serkiem homogenizowanym. Obiad: rumsztyk...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...