• Informacje na temat:

    pieczone piersi w sosie miodowo

Przepisy na temat: pieczone piersi w sosie miodowo
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Pierś indyka z rękawa Składniki: - duży filet z piersi indyka - ok. 8 dag sera pleśniowego lub feta - 20 dag mrożonego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki śmietany 12 proc. - jajko(...) kurczaka na szybko Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka - sól, pieprz - po szczypcie majeranku, lubczyku, tymianku - łyżeczka suszonego czosnku - słodka papryka w proszku - szczypta...

  • Słodkie piersiątka:)

  • Obiad dla zabieganych

    ...z piersi indyka 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oleju 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 300 ml śmietany kremówki 1 pęczek bazylii 2-3 gałązki natki pietruszki albo kolendry sól...

  • Po postnej Wigilii w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenie należy zjeść jakieś dobre mięsko. Ja proponuję kurczaka.

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    .... 4. Zapiekaj 5-7 minut w temperaturze 180 st. Udekoruj listkami natki i ew. pieczonymi dymkami. Kieszonki z żółtym serem Składniki: duży podwójny filet z piersi kurczaka 4 duże plasterki kiełbasy...

  • proste i efektowne danie, które samo się robi

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...) minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje...

  • Po prostu pycha, brak słów. Najsmaczniejsze piersi z kurczaka jakie dotychczas robiłam. Początkowo miałam obawy, czy takie zestawienie będzie najlepsze, czy nie przedobrzę, ale warto było zaryzykować. Po upieczeniu tak nam smakował ten kurczak, że nie mogliśmy się od niego oderwać. Następnym razem jak będę piekła w takim zestawieniu piersi z kurczaka, podwoję ilość składników, bo tym razem jedyną wadą było to, że pachniało strasznie malizną ;-)

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...odbyć w 1790 roku. Wszystkie potrawy są przygotowywane według historycznych receptur. Podczas kolacji można skosztować: białej zupy cytrynowej z knedlem rozmarynowo-twarogowym, pieczonej piersi(...) górskie wierzchołki. Są one zapieczone i posypane cukrem pudrem i podawane na srebrnej tacy lub glinianym półmisku. Taka porcja z powodzeniem wystarczy dla trzech osób. W wielu restauracjach deser...

  • Wypróbowany przepis na "Piersi kaczki w słodkim sosie"

Artykuły na temat: pieczone piersi w sosie miodowo
  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...sos. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze chwilę. 4. Na talerz przełóż piersi z kaczki, pokrój w poprzek na grube plastry. Serwuj z figami, całość polej sosem miodowo-pieprzowym. Przepis pochodzi(...)1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Jak upiec kaczkę?

    Ten rodzaj drobiu daje wiele możliwości. Kaczkę można piec, smażyć, dusić, marynować, a nawet grillować. Ważne, żeby była soczysta i miała jak najwięcej mięsa. Kaczki pieczone w całości zazwyczaj faszerowało się w polskiej kuchni kaszą gryczaną, cielęciną, wątróbkami, a nawet wieprzowiną. Nacierało się ją solą, pieprzem i majerankiem i podawało upieczone z żurawiną. Pierś z kaczki (którą...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...polędwicy pieczonej, pół strąka czerwonej papryki. II Śniadanie: Mały jogurt naturalny, jabłko, 8 migdałów. Obiad: Gotowane udko kurczaka, sześć łyżek kaszy jęczmiennej, posypane natką pietruszki. Mix gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...) minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...odbyć w 1790 roku. Wszystkie potrawy są przygotowywane według historycznych receptur. Podczas kolacji można skosztować: białej zupy cytrynowej z knedlem rozmarynowo-twarogowym, pieczonej piersi(...) górskie wierzchołki. Są one zapieczone i posypane cukrem pudrem i podawane na srebrnej tacy lub glinianym półmisku. Taka porcja z powodzeniem wystarczy dla trzech osób. W wielu restauracjach deser...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...