• Informacje na temat:

    pieczone gołąbki w sosie pomidorowym

Przepisy na temat: pieczone gołąbki w sosie pomidorowym
  • Z garnków świata - Grecja

    ...; Moschari - cielęcina z grilla; Mousakas - drobno posiekane mięso z bakłażanem, sosem pomidorowym i serem; Ouzo mezedes - przekąski z kawałków sera, chleba, kiełbasy, ośmiornic; Pastizio - gruby makaron(...) i gotujemy przez 10 minut, studzimy. Farsz układamy na liściu i formujemy małe gołąbki w kształcie cukierków. Dno rondla wykładamy pozostałymi liści, układamy na nich warstwami gołąbki i podlewamy...

  • Popularne gołąbki w sosie pomidorowym - jak tu ich nie lubić? Pyszna kapusta nadziana ryżem z mięsem w sosie pomidorowy... smacznie i.. szybko :) Mi przyrządzenie takiego obiadu zajmuje ok 40 minut, ale jak to się mówi, praktyka czyni mistrza :) Z gołąbków najbardziej lubię kapustę z sosem. Mój A. niestety na tym bardzo cierpi, bo gdy tylko się odwróci.. .zostaje mu tylko samo mięsko z ryżem :-)))

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...dodaje się baraninę). Można je spotkać przyrządzone podobnie jak w Polsce - w liściu kapusty, ale kiszonej, albo też na sposób bałkański - w liściu winorośli. Oba rodzaje dusi się w sosie pomidorowym. Dla(...), upieczoną w sosie pomidorowym oraz musace de cartofi - zapiekankę z ułożonych na przemian warstw ziemniaków, przyprawiona na ostro wieprzowiny, baraniny, wołowiny lub wszystkich naraz zmieszanych razem...

  • Proste i szybkie do zrobienia - golabki bez zawijania.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...przygotowania: 40 minut Gołąbki pieczone w pomidorach Składniki: - 1 główka kapusty włoskiej, - 0,75 kg mielonego mieszanego mięsa, - 1 czerstwa bułka, - 1 szklanka mleka, - 1 jajko(...). Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1470 kJ/351 kcal Susukakia (frykadelki z sosem pomidorowym) Składniki na 4 porcje: - czerstwa bułka, - 2 ząbki czosnku, - 2 cebule, - pęczek...

  • Klasyczne danie, które zna chyba każdy, ale na jego wykonanie jest dużo sposobów i przepisów. Potrawa się nadaje zarówno na obiad niedzielny, uroczysty jak i na co dzień, a najważniejsze jest to że zawsze smakuje wyśmienicie.

  • Szwajcarskie smaki

    ...(Gerstensuppe), która spożywana jest zimą, wchodzi kasza jęczmienna, warzywa, czerwona fasola i suszone mięso. Capuns to gołąbki z liści botwiny i nadzieniem różnego rodzaju. Serwowane w śmietanowym sosie. Maluns jest prostym daniem z ziemniaków, mąki i masła usmażonych na patelni i podawanych z serem i musem jabłkowym. Na deser należy obowiązkowo zamówić tort orzechowy - kruche ciasto...

  • Na pytanie o ulubione danie obiadowe z dzieciństwa wiele osób odpowiada ''pomidorówka i gołąbki''. Na gołąbki jest pełno przepisów, funkcjonują różne ich gatunki. Ja jednak skupię się dziś na tym niewątpliwie najbardziej popularnym, jakim są gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym. Danie jest jednym z moich ulubionych i gdybym tylko mogła, pożarłabym sama cały garnek :) Choć u mnie w domu gotuje się ich zawsze bardzo dużo, nigdy nie było tak, żeby okazało się za dużo, każdy krzyczy,...

  • Gołąbki które z mięsem i ryżem, czyli tradycyjne zawsze pyszne

  • Temu daniu się nie oprzesz. Przepis na 20 dużych gołąbków. Polecam.

Artykuły na temat: pieczone gołąbki w sosie pomidorowym
  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Od robienia tradycyjnych gołąbków zawsze odstraszał mnie długi czas ich przygotowania. Trzeba przecież poświęcić chwilę na zawinięcie każdej sztuki, a potem wszystkie pieczołowicie ułożyć w wielkim garze i pilnować, żeby się nie przypaliły. Pieczone gołąbki są prostsze, szybsze i co najmniej tak samo smaczne.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Pieczone golabki co leca same ?

    Wypieczone naturalnie w piekarniku. Tak mnie naszly te golabki Anabel, ze zaczelam sie zastanawiac nad  moimi wersjami. Jak sie juz pozastanawialam podczas...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Wolno czytać przy obiedzie

    Lubimy rozmawiać o jedzeniu i na głodnego, i w trakcie posiłku, i kiedy jesteśmy syci - mówi profesor Jerzy Bralczyk. I uważa, że nazwy potraw mogą dodawać im smaku. Właśnie napisał o tym książkę. Skąd się wzięły gołąbki, kanapki i klops, dlaczego dorsz nie miał szczęścia do nazw, co mają wspólnego pierogi z libacją? Smakosze, to będzie lektura dla was.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • W krainie szpinaku

    ...tortownicy układamy naleśniki na przemian ze szpinakiem i warzywami. Zapiekamy 20-30 minut. Podajemy. Roladki szpinakowe a la gołąbki Składniki: 15 dag świeżych liści szpinaku, sól, 2 kromki chleba(...) umyj, odciśnij i pokrój. Podsmaż na oliwie. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw. Rozmrożony podkład do pizzy posmaruj przecierem pomidorowym, następnie ułóż warstwę...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...