• Informacje na temat:

    pieczone bułki z pieczarkami

Przepisy na temat: pieczone bułki z pieczarkami
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    Smaczne i sycące. Goście będą zachwyceni!

  • Domowe pieczywo na drożdżach nadziane przepysznym farszem pieczarkowym. Bułeczki są idealne na śniadanie, na kolację czy nawet na... piknik.

  • Sufleciki z pieczarkami

    Składniki: 1 duży kalafior 10 dag pieczarek 1 łyżeczka masła 30 dag sera typu feta 4 jajka 10 dag startego parmezanu 10 dag tartej bułki 2 plastry wędliny drobiowej gałka(...) różyczek kalafiora, resztę, zanim wystygnie, rozgnieć na pastę. Wymieszaj ją z pieczarkami i pokruszoną fetą. Dodaj jajka i starty parmezan. Wsyp tartą bułkę. Utrzyj. Przypraw do smaku gałką muszkatołową...

  • Najlepsze na kolacje ;)

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Smaczne bułki nadziane dużą ilością pieczrek i kiełbasy znakomite na śniadanie i kolację

  • Łosoś pieczony

    Z pieczarkami.

  • Smakują na ciepło z barszczykiem i na zimno,polecam.

  • Indyk faszerowany wątróbką

    Sposób przygotowania 1. Składniki marynaty wymieszaj. natrzyj nią mięso. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Namocz bułkę w mleku, wymieszaj ją z posiekaną i podsmażoną wątróbką, bułką tartą, jajkiem, masłem, natką pietruszki, pieczarkami i przyprawami.  2. Faszeruj mięso. Zawiń je sznurkiem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym z cytryną i piecz godzinę w temp. 180 st. C. Dekoruj listkami laurowymi.  

Artykuły na temat: pieczone bułki z pieczarkami
  • Zapiekane pieczarki

    Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pieczone z grzybami

    Pierogi pieczone w piekarniku mają zupełnie inny smak niż gotowane w osolonym wrzątku.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...nich warto sięgnąć po grahamki lub pełnoziarniste bułki, ale i z nimi nie należy przesadzać - co za dużo, to nie zdrowo. Nie zapominaj o dodatku warzyw do grillowanych mięs...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Rozmaitości z pieca

    ...tartej bułki, 2 łyżki siekanej zieleniny, 10 dag tartego żółtego sera, 2 łyżki masła, pieprz, sól. Rozgrzać olej, dodać masło. Zeszklić posiekaną czosnek i cebulę, mieszając. Dodać mięso, przesmażyć...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Dania z pieczarkami

    Pomysły zaczerpnęliśmy z kuchni francuskiej i włoskiej.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...