• Informacje na temat:

    pieczone banany na patelni

Przepisy na temat: pieczone banany na patelni
  • Ciastka z bakaliami

    Składniki: 15 dag płatków owsianych 2 banany 4 łyżki rodzynek 2 łyżki pestek słonecznika 2 jajka 3 łyżki masła 4 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Banany umyj, obierz ze skóry, odetnij końcówki, rozgnieć widelcem na mus. Płatki upraż na suchej patelni, wystudź. Banan wymieszaj z płatkami, pestkami słonecznika i rodzynkami. 2. Jajka umyj, osusz, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na...

  • Przepyszne banany smażone w miodzie

  • Pankejki z przecierem malinowym

    ...soli; dodatki na wierzch: ●2 banany ●przecier malinowy ●ewentualnie lody waniliowe lub śmietankowe i sos czekoladowy do polania Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ciasta szybko zmiksuj na gładką masę (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany). 2. Na rozgrzanej patelni usmaż pankejki z dwóch stron na ładny rumiany kolor. Podaj je z pokrojonymi w plasterki bananami, polane przecierem...

  • Pyszne złociste banany pieczone w miodzie.

  • 10 łatwych przepisów z użyciem płatków owsianych

    ...1. Tropikalne musli : Wspaniałe na śniadanie! Wystarczy, że do płatków owsianych dodasz rodzynki, owoce (świeże lub suszone), np. banany, morele, ananas, garść orzechów i zalejesz naturalnym jogurtem(...) starte jabłko, 2 jajka, cynamon do smaku. Placuszki usmaż na lekko natłuszczonej patelni. Podawaj np. z miodem. 8. Dodatek do sałatek : Płatki owsiane są znakomite jako składnik wielu surówek, np. na...

  • pyszne banany na wieczorne party

  • Bobotie - afrykańska zapiekanka

    ...g rodzynek Łyżka masła 2 banany Łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu. Chleb namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę(...) 300 ml osolonej wody, dodać ryż, kurkumę i cynamon i gotować przez 15 minut, dodać rodzynki. Wyjąć cynamon i dodać masło. Zapiekankę wyjąć z pieca. Banany obrać i pokroić w plasterki, skropić...

  • Super pomysł na deser.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...minut do piekarnika i mamy chrupiącą przekąskę. Moja babcia wykorzystywała w tym celu patelnię. Wystarczy taki chleb posypać resztą żółtego sera i powstaje grzanka. Jakie błędy, jeśli idzie(...). Np. czarne banany są najlepsze, mają najwięcej witamin i naturalnego cukru. W książce "Gotuję, nie marnuję" zaproponowałaś ponad 80 przepisów z wykorzystaniem resztek. Masz zatem duże...

  • Moja córa uwielbia banany pod każdą postacią, dlatego staram się wymyślać różne dania w których banan gra główną rolę. Dzisiaj na przykład, usmażyłam dwa mini banany :)

Artykuły na temat: pieczone banany na patelni
  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    Pod ich grubą skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Banany leczą wrzody żołądka i łagodzą stres.

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Grillowane banany

    Banany opłucz i osusz . Potem ze skórą piecz je na rozgrzanym grillu z obu stron przez około 10 minut , aż skórka sczernieje . Śmietanę ubij na sztywno . Płatki migdałowe upraż na suchej patelni , do przyrumienienia . Grillpwane banany obierz i ułóż na talerzach . Miąższ pokrop polewą karmelową i posyp migdałami .  Bitą śmietanę włóż do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką i wyciśnij...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Grillowane banany ze śmietanką, cynamonem i miodem

    ...płynnego miodu do pokropienia mielony cynamon Rozgrzej patelnię grillową do średniej temperatury. Piecz na patelni całe banany w skórkach przez około 7 minut, przewracając je raz, aż skórki zbrązowieją i zmiękną. Zdejmij delikatnie szczypcami upieczone banany z patelni i przełóż na talerz. Ostrym nożykiem ostrożnie wytnij szczelinę w skórce wzdłuż każdego banana i lekko naciskając, otwórz go...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Placki z miodem, bananami i prażonymi orzechami

    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz solą. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i masłem. Następnie dokładnie połącz wszystkie składniki. W tym czasie na rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy. Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Desery z bananami

    Banany na słodko - wszyscy je uwielbiamy!

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...