• Informacje na temat:

    pieczona ryba w sosie cytrynowym

Przepisy na temat: pieczona ryba w sosie cytrynowym
  • Pieczona ryba w sosie cytrynowym

    Z sałatką ziemniaczaną.

  • Wypróbowany przepis na "Smażona ryba w cytrynowym sosie"

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...  Filet w ziołach z masłem cytrynowym  Składniki na 4 porcje: 1 cytryna 100 g masła sól różowy pieprz (brazylijski) 2 ogórki sałatkowe świeżo zmielony pieprz pół pęczka(...) z lodówki i pokroić w plasterki. Filety podawać w folii z masłem cytrynowym i sałatką ogórkową. Posypać kolendrą. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279

  • subtelna parafraza mistrzów patelni...

  • Smakowite gorące sosy

    To najlepszy sposób, aby wzbogacić smak pieczeni, kotletów, czy rolad. Dzięki nim domowe obiady nabiorą wyjątkowego smaku.

  • Ryba bez panierki; niedrogie szybkie danie ;)

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Uwielbiam łososia za jego delikatny smak i bogactwo składników odżywczych. W mojej kuchni najczęściej serwuję go w postaci grillowanego bądź pieczonego filetu z różnymi dodatkami. Tym razem zdecydowałam się zaprezentować przepis na łososia pieczonego z sosem cytrynowym, podanego z sałatką grejpfrutową. To się nazywa obiad doskonały: zdrowy, pyszny i sycący!

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ..., z dodatkiem bulionu. Brokuł ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Wymieszaj z oliwkami i fetą. Skrop oliwą i sokiem cytrynowym. Podawaj do tortellini.  Lekka letnia sałatka Sposób...

  • Moja rodzina za nią przepada. Prosa i pyszna. ;-D

Artykuły na temat: pieczona ryba w sosie cytrynowym
  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Księga smaków: Pstrąg

    Jego delikatne mięso jest bogate w witaminy i kwasy omega-3. Warto się do niego przekonać – pstrąg może być ciekawą alternatywą dla wigilijnego karpia.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...szparagowej, burger z kaszy jaglanej i buraka (przepis poniżej). Podwieczorek: Sałatka ze świeżych sezonowych owoców z posiekanymi migdałami i miętą. Kolacja: Pieczona papryka faszerowana brązowym(...) plasterki (50 g) żółtego sera, sałatka ze startego selera i 1/2 jabłka, skropiona oliwą. Kolacja: Ryba gotowana na parze, 100 g brokułu ugotowanego al dente, sos z 1/2 awokado, łyżki śmietany, czosnku...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Ciasto Basków « déstructuré » czyli jak skomplikować coś prostego i menu na ten tydzień.

    ...łosoś pieczony z sosem cytrynowym podany i makrele  pieczone w sosie musztardowym z ziemniakami w mundurkach.   W koszach mam kilka kilogramów winogron w różnych kolorach i gatunkach oraz...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...